Antena Meniu Search
x

Video "Te bat acuma, dacă nu te-am bătut atunci!" Cozma i-a amenințat cu bătaia pe doi dintre protestatarii atacați de mineri în '90

Audiere cu scandal în dosarul Mineriadei din 1990! Miron Cozma i-a ameninţat cu bătaia chiar pe protestatarii agresaţi în urmă cu 3 decenii. Fostul lider al minerilor care au provocat haos în Capitală a susţinut în faţa jurnaliştilor că ortacii au fost chemaţi de fostul preşedinte Ion Iliescu şi de fostul premier Petre Roman. Procurorii spun însă că rolul său în violenţele din Bucureşti a fost unul esenţial şi de aceea îl acuză şi pe el de crime împotriva umanităţii. 

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 19:25

- Bă, voi nu vă puneţi cu mine, că vă rup cu bătaia!

- Ce faci, mă?

- Ascultă-mă! Vezi, vezi! Daa.

Articolul continuă după reclamă

- Puşcăriaşule!

Pe acelaşi subiect

- Te bat acuma, dacă nu te-am bătut atunci!

După 34 de ani de la prima mineriadă, Miron Cozma îi ameninţă cu bătaia chiar pe doi dintre protestatarii atacaţi de ortaci în luna iunie 1990. Altercaţia a avut loc în faţa Parchetului General, acolo unde fostul lider al minerilor din Valea Jiului a fost audiat de procurori.

Denisa Dicu, reporter Observator: Trei ore a petrecut Miron Cozma în fața procurorilor militari, timp în care acestuia i s-a adus la cunoștința calitatea de suspect, însă a răspuns și la întrebările anchetatorilor. La ieșirea din sediul Parchetului, a fost întâmpinat de membrii asociației victimelor din dosarul Mineriadei, în fața cărora a răbufnit.

- Bă, ia mâna! Bă, nu te-a bătut nimeni! Pe 14 iunie minerii nu au făcut nimic! Băi, te bat!

Miron Cozma susţine că muncitorii din Valea Jiului nu au venit în Bucureşti la ordinul său

Miron Cozma, care a executat deja pedepse cu închisoarea pentru mineriadele din 1991 şi 1999, susţine că muncitorii din Valea Jiului nu au venit în Bucureşti la ordinul său.

Miron Cozma: În loc să ajungem pe 13, am ajuns pe 14, când Piaţa Universităţii nu mai era. Minerii şi-au făcut, au adunat de acolo autobuzele alea arse, maşinile. Și vorba lui Taturici, au plantat panseluţe la Intercontinental.

Procurorii spun că faptele de violenţă comise şi de mineri, pe lângă angajaţi ai Poliţiei, Armatei şi SRI, au dus la moartea a patru persoane şi rănirea a peste 1.300 de bucureşteni.

Ene Viorel, președintele Asociației Victimelor Mineriadei: Ei au fost dirijați la Piața Victoriei, unde pe acea vreme era și președinția și Guvernul. Iliescu a ieșit la balcon, deși știa că nu mai este nimeni în Piața Universității, i se raportase la ora 00, i-a trimis să ocupe și Piața Universității.

Ion Iliescu, fost preşedinte al României: Avem de a face cu o încercare de rebeliune legionară. Elemente declasate, care au întrenat și o serie de elemente naive.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de infracţiuni contra umanităţii, riscă pedepse cuprinse între 15 şi 25 de ani

Pe lângă Miron Cozma, au mai fost puşi sub acuzare fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman sau fostul şef al serviciului român de informaţii Virgil Măgureanu. Potrivit anchetatorilor, aceştia s-au folosit de forţele de ordine, dar şi de mineri pentru a reprima manifestanţii care protestau faţă de noua putere instaurată în România. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de infracţiuni contra umanităţii, riscă pedepse cuprinse între 15 şi 25 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Justitie » "Te bat acuma, dacă nu te-am bătut atunci!" Cozma i-a amenințat cu bătaia pe doi dintre protestatarii atacați de mineri în '90