Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Țara în care cetățenii pot să își facă vacanța de vară în armată. Voluntarii vor primi și 1.400 de euro la finalul stagiului

Polonezii sunt invitați să-și petreacă vacanța de vară în armată. Propunerea aparţine Ministerului Apărării de la Varşovia, care oferă stagii militare de 27 de zile persoanelor cu vârste între 18 și 35 de ani. La finalul perioadei, voluntarii vor primi şi 1.400 de euro. Polonia are în prezent o armată de 160.000 de oameni, dar vrea să ajungă la 300.000 până în 2030.

de Redactia Observator

la 20.05.2024 , 22:26

Recent, Polonia a anunțat că va cheltui 10 miliarde de zloţi (2,55 miliarde de dolari) în cadrul unui program de securizare a frontierei sale estice, în încercarea de a-şi consolida apărarea împotriva a ceea ce consideră a fi o ameninţare în creştere din partea Rusiei şi a Belarusului, potrivit Reuters.

Frontiera Poloniei cu Belarus a fost un punct fierbinte de când migranţii au început să sosească acolo în 2021, după ce Minskul, un aliat apropiat al Rusiei, a deschis agenţii de turism în Orientul Mijlociu, oferind o nouă rută neoficială spre Europa - o acţiune despre care Uniunea Europeană a spus că a fost concepută pentru a crea o criză.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Țara în care cetățenii pot să își facă vacanța de vară în armată. Voluntarii vor primi și 1.400 de euro la finalul stagiului