Antena Meniu Search
x

Mercur este retrograd în Balanţă din 27 septembrie. Cum sunt afectate zodiile şi ce nu avem voie să facem!

Intrăm în Mercur retrograd din data de 27 septembrie, până în data de 18 octombrie. De această dată astrologii anunţă un Mercur Retrograd bun, profitabil, care aduce idei bune şi clarificări, fiind într-o zodie de aer - Balanţă, care va aduce clarificări în mai multe domenii, atât în dragoste, cât şi în afaceri. 

De Larisa Andreescu la 17.10.2021, 09:20
Mercur retrograd
Mercur este retrograd în Balanţă din 27 septembrie - Shutterstock

Atenţie însă, trebuie să ţineţi cont că în această perioadă nu semnăm acte, nu ne căsătorim, reevaluăm contracte de muncă, de colaborare, parteneriate, relaţii, fiind un moment decisiv în care relaţiile toxice se pot încheia. 

Ce înseamnă în astrologie când o planetă retrogradează

Din punct de vedere astronomic,  când se află într-o mişcare retrogradă, planetele tind să aibă o evoluţie mai lentă, par ca şi când ar merge înapoi faţă de Pământ. Acest lucru est însă doar o iluzie optică, planeta în cauză se mişcă în permanenţă în aceeaşi direcţie în jurul Soarelui, indiferent de cum o percepem noi.

Planeta Mercur este planeta comunicării, a inteligenţei carteziene, a studiului şi a curiozităţii şi aspectează tot ce ţine de comunicare, cum ar fi negocierea, tranzacţiile, vânzările sau alte tipuri de parteneriate. Are aşadar efecte în sfera personală, producând consecinţe uneori nefaste asupra anumitor zodii. Dar, până în momentul în care Mercur își reia rotația programată în mod regulat în jurul Soarelui pe 18 octombrie, planetele Jupiter, Saturn și Pluto se vor alinia din nou într-o direcţie bună, indicând o revenire (relativă) la liniaritate, eficienţă şi bunăstare. Astrologii anunţă un 2022 strălucitor pentru cei care vor trece cu bine de această perioadă. Planetele retrograde se vor afla mai aproape de Pământ, motiv pentru care influenţa astrelor va fi puternică şi resimţită de toate cele 12 zodii. Toate pot fi retrograde, în afară însă de Soare şi Lună.

Pe acelaşi subiect

Ce înseamnă Mercur retrograd în Balanţă

În perioada în care Mercur e retrograd avem posibilitatea de a ne canaliza energia mentală spre interior, spre reflectare, revizuire şi regândire a oricărui lucru care nu ne-a dat pace în ultimele luni. Este un moment bun pentru a ne hotărî asupra deciziilor importante din viaţa noastră, însă orice mişcare trebuie gândită şi analizată de o sută de ori pentru a nu face o mişcare complet greşită, potrivit astrologie-zodii.ro.

Mercur retrograd nu se referă însă doar la o perioadă de singurătate în care să îţi transferi toată energia asupra propriei persoane. Este vorba, de asemenea, de a încheia anumite legături, de a închide anumite uşi din viaţa noastră pentru a putea face loc viitorului care ne stă înainte.

Mercurul retrograd în Balanţă reprezintă un moment minunat pentru a vă reconecta cu cel mai bun prieten din trecut, de a încerca să reluaţi proiecte amânate din diverse motive sau pentru a vindeca răni vechi în relaţiile personale. Este vorba de apăsarea pedalei de frână şi de a merge puţin în trecut pentru a repara anumite lucruri astfel încât să putem face o călătorie lină înainte.

Cum este afectată fiecare zodie de Mercur retrograd în Balanţă

În esenţă vom ajunge la un consens. Balanţa este o zodie de relaţie, deci vorbim de iubire. Discutaţi cu partenerul tot ce vă doare, tot ce vă deranjează, tot ce nu a mers şi nu a funcţionat până acum. Este o perioadă foarte bună pentru împăcări, dar şi pentru apropierea de persoane care au fost în trecut în viaţa voastră. Dacă o anumită relaţie nu a funcţionat anterior, puteţi da acum şansa unei noi poveşti de iubire. Şi cine ştie, poate acum va avea un final fericit. 

Berbec 

Nativii Berbec sunt foarte atenţi la cum îi văd ceilalţi în perioada aceasta, prin urmare îşi evaluează relaţia de cuplu, detaşându-se de relaţiile toxice. Pot beneficia de contracte şi colaborări, dar nu sunt sfătuiţi să semneze în această perioadă acte, contracte. Dacă aveţi o astfel de intenţie indicat ar fi să lăsaţi lucrurile să curgă natural, revizuind cu multă grijă fiecare chestiuni de viitor. 

Taur 

Taurii au parte de o perioadă foarte bună pentru muncă, pentru carieră. Mercur Retrograd îi ajută să iasă în evidenţă, să fie mai cunoscuţi la serviciu. Puteţi fi observaţi de persoanele aflate în pozitiţii de conducere într-un mod pozitiv. Sunteţi ajutaţi din punct de vedere astrologic să vă evaluaţi programul de la serviciu, relaţiile sentimentale şi sociale, stilul de viaţă. 

Gemeni

Într-o perioadă în care Mercur este guvernatorul lor, Gemenii, într-o casă a iubirii se pot simţi puţin neînţeleşi, neîmpliniţi, nefericiţi. Au idei creative, pot gândi un poriect creativ pe care îl pot pune în practică după data de 18 octombrie. Se pot apropia mai mult de cei mici, îşi pot îmbunătăţi relaţia cu copiii, cei care au devenit părinţi. De asemenea, nativii Gemeni trebuie să-şi reevalueze viaţa sentimentală şi să înţeleagă cu adevărat pe cine iubesc şi cu cine vor să îşi petreacă restul vieţii. Puteţi lua decizii neaşteptate. 

Rac 

La Raci este prezentă zona de familie. Reuşesc să discute cu familia pentru a împărţi o parte din patrimoniu, ori să-şi cumpere o casă. Nu sunt sfătuiţi să facă acest lucru în Mercur Retrograd, dar pot gândi aceste lucruri şi pot plănui cum să arate viitorul apropiat. Este o perioadă bună pentru a vă aşeza la masă şi a discuta despre planurile de viitor atât cu familia, cât şi cu persoana iubită. Schimbările propriu-zise pot fi făcute după data de 18 octombrie. 

Leu 

Cei aflaţi sub semnul zodiacal al Leului se frământă, îşi fac anumite gânduri, iar ulterior vin cu ideile, cu deciziile. Aflându-se în casa contractelor, cei din sfera Leului sunt sfătuiţi să evite complet semnarea contractelor în această perioadă pentru că există posibilitatea să nu fie o decizie potrivită. 

Fecioară

Mercur le retrogradează pe o casă financiară, un lucru bun pentru fecioare în această perioadă. Le vin idei să facă bani poate din talentele, abilităţile, pasiunile lor. Poate cineva apropiat să vă ajute să vă daţi seama de abilităţile pe care le aveţi. Axaţi-vă pe lucrurile la care vă pricepeţi, puteţi face bani din acest lucru. 

Balanţă

"Ce părere am eu despre mine?", este întrebarea de bază pentru Balanţe în această perioadă. Dat fiind faptul că în mod normal aceste zodii se gândesc şi se raportează la cei din jur şi urmăresc binele apropiaţilor, ei bine în această perioadă astrologii le sfătuiesc să se uite la propria persoană şi să-şi adreseze singuri această întrebare extrem de importantă. Veţi realiza că şi voi sunteţi capabili să luaţi decizii bune şi pot face lucruri importante pentru propria persoană. 

Scorpion 

Se pot întoarce persoane din trecut, puteţi vedea jocuri din culise   şi puteţi afla secrete importante. Ţineţi-le pentru voi şi nu împărtăşiţi pentru moment informaţiile obţinute, cel puţin nu până când Mercur nu va intra în semnul vostru, în jurul lui octombrie. 

Săgetător 

Cei aflaţi sub semnul zodiacal al Săgetătorului văd adevărata faţă a unor prieteni, iar acest lucru este foarte bun, precum şi adevăratele intenţii ale asociaţilor. Veţi înţelege cine vă vrea binele şi cine îşi urmăreşte propriile succese în pofida succesului comun. 

Capricorn

Nativii Capricorn îşi reevaluează zona de carieră, de aspiraţii. Sunt într-o zonă potrivită, se află într-o perioadă bună. Ar fi bine să nu semnaţi acum contracte, mai ales dacă aveţi învedere încheierea unui nou contract de muncă. Orice decizie pusă în practică acum s-ar putea să vă facă mai mult rău decât bine. Aşteptaţi până în momentul în care Mercur va ieşi din retrograd şi veţi observa atunci beneficiile răbdării. 

Vărsător

Cei aflaţi sub semnul zodiacal al Vărsătorilor trebuie să înţeleagă că nu le ştiu pe toate ei şi că trebuie să asculte şi părerile celorlalţi. Este un lucru bun mai ales că în această perioadă ideile le vin chiar din sfaturile celor apropiaţi, motiv pentru care trebuie să profite de ajutorul oricui dispus să ofere o mână de ajutor. De asemenea pentru ei este un moment benefic să facă un pas în faţă şi să îşi îndeplinească anumite dorinţe la care s-au gândit de ceva timp. 

Peşti 

Pentru Peşti, Mercur Retrograd le aduce noi învăţăminte. Trebuie să înveţe să obţină corect, moral ceva de la ceilalţi. Este o zonă activă la ei de procese, litigii, acte de casă. Cumva ei vor renunţa la anumite lucruri pentru a câştiga la schimb alte lucruri.  Le vor veni idei, chiar dacă acum, în această perioadă de retrogradare vor fi foarte stresaţi în această zonă financiară şi vor avea soluţii în legătură cu anumite acte, moşteniri. Iar în cuplu trebuie să fie cinstiţi, corecţi, să nu facă greşeli pentru că se vor afla mai repede decât s-ar aştepta. 

Ce să facem în perioada de Mercur retrograd

 • verificarea tuturor proiectelor scrise, a tuturor documentaţiilor, pentru a nu exista loc de interpretări sau formulări greşite la final
 • încheierea unor proiecte începute în trecut şi neterminate, citirea unor cărţi începute, a unor cursuri lăsate deoparte; este o perioadă benefică pentru a finaliza acţiuni lăsate în trecut
 • revizuirea tuturor formelor de comunicare
 • revizuirea tuturor contractelor şi a oricăror acte cu valoare juridică, pentru a nu exista greşeli, erori de formulare, neînţelegeri
 • salvarea tuturor documentelor electroice, crearea unor copii a documentelor şi proiectelor la care lucraţi pentru a nu pierde diferite date importante  

Ce să nu facem în perioada de Mercur retrograd

 • investiţia în noi tehnologii, noi gadgeturi, aparatură electronică sau electrică
 • purtarea unor discuţii cu importanţă majoră, decizii de familie, decizii legate de a începe noi relaţii sau de a încheia relaţii mai vechi
 • implicarea emoţională în discuţii aprinse; este o perioadă în care suntem predispuşi la neînţelegeri şi la răstălmăcirea cuvintelor
 • semnarea de documente, contracte, angajamente noi, proiecte noi
 • încheierea unor parteneriate sau a unor negocieri
 • implicarea în discuţii care au la bază bârfele, lansarea de zvonuri, vorbitul pe la spate, denigrarea altor persoane, manipulare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Horoscop » Mercur este retrograd în Balanţă din 27 septembrie. Cum sunt afectate zodiile şi ce nu avem voie să facem!

Breaking News

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul

Românii care au trecut de la ROBOR la IRCC încep să regrete. Rate mai mari şi cu 1.000 de lei de la anul