Mercur este retrograd în Balanţă din 27 septembrie. Cum sunt afectate zodiile şi ce nu avem voie să facem!

De Larisa Andreescu.
Publicat: 24.09.2021, 19:07.
Actualizat: 17.10.2021, 09:20

Intrăm în Mercur retrograd din data de 27 septembrie, până în data de 18 octombrie. De această dată astrologii anunţă un Mercur Retrograd bun, profitabil, care aduce idei bune şi clarificări, fiind într-o zodie de aer - Balanţă, care va aduce clarificări în mai multe domenii, atât în dragoste, cât şi în afaceri. 

Reclamă
Mercur retrograd

Mercur este retrograd în Balanţă din 27 septembrie

Shutterstock

Atenţie însă, trebuie să ţineţi cont că în această perioadă nu semnăm acte, nu ne căsătorim, reevaluăm contracte de muncă, de colaborare, parteneriate, relaţii, fiind un moment decisiv în care relaţiile toxice se pot încheia.

Ce înseamnă în astrologie când o planetă retrogradează

Din punct de vedere astronomic, când se află într-o mişcare retrogradă, planetele tind să aibă o evoluţie mai lentă, par ca şi când ar merge înapoi faţă de Pământ. Acest lucru est însă doar o iluzie optică, planeta în cauză se mişcă în permanenţă în aceeaşi direcţie în jurul Soarelui, indiferent de cum o percepem noi.

Citește și:
Reclamă

Planeta Mercur este planeta comunicării, a inteligenţei carteziene, a studiului şi a curiozităţii şi aspectează tot ce ţine de comunicare, cum ar fi negocierea, tranzacţiile, vânzările sau alte tipuri de parteneriate. Are aşadar efecte în sfera personală, producând consecinţe uneori nefaste asupra anumitor zodii. Dar, până în momentul în care Mercur își reia rotația programată în mod regulat în jurul Soarelui pe 18 octombrie, planetele Jupiter, Saturn și Pluto se vor alinia din nou într-o direcţie bună, indicând o revenire (relativă) la liniaritate, eficienţă şi bunăstare. Astrologii anunţă un 2022 strălucitor pentru cei care vor trece cu bine de această perioadă. Planetele retrograde se vor afla mai aproape de Pământ, motiv pentru care influenţa astrelor va fi puternică şi resimţită de toate cele 12 zodii. Toate pot fi retrograde, în afară însă de Soare şi Lună.

Ce înseamnă Mercur retrograd în Balanţă

În perioada în care Mercur e retrograd avem posibilitatea de a ne canaliza energia mentală spre interior, spre reflectare, revizuire şi regândire a oricărui lucru care nu ne-a dat pace în ultimele luni. Este un moment bun pentru a ne hotărî asupra deciziilor importante din viaţa noastră, însă orice mişcare trebuie gândită şi analizată de o sută de ori pentru a nu face o mişcare complet greşită, potrivit astrologie-zodii.ro.

Reclamă

Mercur retrograd nu se referă însă doar la o perioadă de singurătate în care să îţi transferi toată energia asupra propriei persoane. Este vorba, de asemenea, de a încheia anumite legături, de a închide anumite uşi din viaţa noastră pentru a putea face loc viitorului care ne stă înainte.

Mercurul retrograd în Balanţă reprezintă un moment minunat pentru a vă reconecta cu cel mai bun prieten din trecut, de a încerca să reluaţi proiecte amânate din diverse motive sau pentru a vindeca răni vechi în relaţiile personale. Este vorba de apăsarea pedalei de frână şi de a merge puţin în trecut pentru a repara anumite lucruri astfel încât să putem face o călătorie lină înainte.

Reclamă

Cum este afectată fiecare zodie de Mercur retrograd în Balanţă

În esenţă vom ajunge la un consens. Balanţa este o zodie de relaţie, deci vorbim de iubire. Discutaţi cu partenerul tot ce vă doare, tot ce vă deranjează, tot ce nu a mers şi nu a funcţionat până acum. Este o perioadă foarte bună pentru împăcări, dar şi pentru apropierea de persoane care au fost în trecut în viaţa voastră. Dacă o anumită relaţie nu a funcţionat anterior, puteţi da acum şansa unei noi poveşti de iubire. Şi cine ştie, poate acum va avea un final fericit.

Berbec

Reclamă

Nativii Berbec sunt foarte atenţi la cum îi văd ceilalţi în perioada aceasta, prin urmare îşi evaluează relaţia de cuplu, detaşându-se de relaţiile toxice. Pot beneficia de contracte şi colaborări, dar nu sunt sfătuiţi să semneze în această perioadă acte, contracte. Dacă aveţi o astfel de intenţie indicat ar fi să lăsaţi lucrurile să curgă natural, revizuind cu multă grijă fiecare chestiuni de viitor.

Taur

Taurii au parte de o perioadă foarte bună pentru muncă, pentru carieră. Mercur Retrograd îi ajută să iasă în evidenţă, să fie mai cunoscuţi la serviciu. Puteţi fi observaţi de persoanele aflate în pozitiţii de conducere într-un mod pozitiv. Sunteţi ajutaţi din punct de vedere astrologic să vă evaluaţi programul de la serviciu, relaţiile sentimentale şi sociale, stilul de viaţă.

Gemeni

Într-o perioadă în care Mercur este guvernatorul lor, Gemenii, într-o casă a iubirii se pot simţi puţin neînţeleşi, neîmpliniţi, nefericiţi. Au idei creative, pot gândi un poriect creativ pe care îl pot pune în practică după data de 18 octombrie. Se pot apropia mai mult de cei mici, îşi pot îmbunătăţi relaţia cu copiii, cei care au devenit părinţi. De asemenea, nativii Gemeni trebuie să-şi reevalueze viaţa sentimentală şi să înţeleagă cu adevărat pe cine iubesc şi cu cine vor să îşi petreacă restul vieţii. Puteţi lua decizii neaşteptate.

Rac

La Raci este prezentă zona de familie. Reuşesc să discute cu familia pentru a împărţi o parte din patrimoniu, ori să-şi cumpere o casă. Nu sunt sfătuiţi să facă acest lucru în Mercur Retrograd, dar pot gândi aceste lucruri şi pot plănui cum să arate viitorul apropiat. Este o perioadă bună pentru a vă aşeza la masă şi a discuta despre planurile de viitor atât cu familia, cât şi cu persoana iubită. Schimbările propriu-zise pot fi făcute după data de 18 octombrie.

Leu

Cei aflaţi sub semnul zodiacal al Leului se frământă, îşi fac anumite gânduri, iar ulterior vin cu ideile, cu deciziile. Aflându-se în casa contractelor, cei din sfera Leului sunt sfătuiţi să evite complet semnarea contractelor în această perioadă pentru că există posibilitatea să nu fie o decizie potrivită.

Fecioară

Mercur le retrogradează pe o casă financiară, un lucru bun pentru fecioare în această perioadă. Le vin idei să facă bani poate din talentele, abilităţile, pasiunile lor. Poate cineva apropiat să vă ajute să vă daţi seama de abilităţile pe care le aveţi. Axaţi-vă pe lucrurile la care vă pricepeţi, puteţi face bani din acest lucru.

Balanţă

"Ce părere am eu despre mine?", este întrebarea de bază pentru Balanţe în această perioadă. Dat fiind faptul că în mod normal aceste zodii se gândesc şi se raportează la cei din jur şi urmăresc binele apropiaţilor, ei bine în această perioadă astrologii le sfătuiesc să se uite la propria persoană şi să-şi adreseze singuri această întrebare extrem de importantă. Veţi realiza că şi voi sunteţi capabili să luaţi decizii bune şi pot face lucruri importante pentru propria persoană.

Scorpion

Se pot întoarce persoane din trecut, puteţi vedea jocuri din culise şi puteţi afla secrete importante. Ţineţi-le pentru voi şi nu împărtăşiţi pentru moment informaţiile obţinute, cel puţin nu până când Mercur nu va intra în semnul vostru, în jurul lui octombrie.

Săgetător

Cei aflaţi sub semnul zodiacal al Săgetătorului văd adevărata faţă a unor prieteni, iar acest lucru este foarte bun, precum şi adevăratele intenţii ale asociaţilor. Veţi înţelege cine vă vrea binele şi cine îşi urmăreşte propriile succese în pofida succesului comun.

Capricorn

Nativii Capricorn îşi reevaluează zona de carieră, de aspiraţii. Sunt într-o zonă potrivită, se află într-o perioadă bună. Ar fi bine să nu semnaţi acum contracte, mai ales dacă aveţi învedere încheierea unui nou contract de muncă. Orice decizie pusă în practică acum s-ar putea să vă facă mai mult rău decât bine. Aşteptaţi până în momentul în care Mercur va ieşi din retrograd şi veţi observa atunci beneficiile răbdării.

Vărsător

Cei aflaţi sub semnul zodiacal al Vărsătorilor trebuie să înţeleagă că nu le ştiu pe toate ei şi că trebuie să asculte şi părerile celorlalţi. Este un lucru bun mai ales că în această perioadă ideile le vin chiar din sfaturile celor apropiaţi, motiv pentru care trebuie să profite de ajutorul oricui dispus să ofere o mână de ajutor. De asemenea pentru ei este un moment benefic să facă un pas în faţă şi să îşi îndeplinească anumite dorinţe la care s-au gândit de ceva timp.

Peşti

Pentru Peşti, Mercur Retrograd le aduce noi învăţăminte. Trebuie să înveţe să obţină corect, moral ceva de la ceilalţi. Este o zonă activă la ei de procese, litigii, acte de casă. Cumva ei vor renunţa la anumite lucruri pentru a câştiga la schimb alte lucruri. Le vor veni idei, chiar dacă acum, în această perioadă de retrogradare vor fi foarte stresaţi în această zonă financiară şi vor avea soluţii în legătură cu anumite acte, moşteniri. Iar în cuplu trebuie să fie cinstiţi, corecţi, să nu facă greşeli pentru că se vor afla mai repede decât s-ar aştepta.

Ce să facem în perioada de Mercur retrograd

Ce să nu facem în perioada de Mercur retrograd

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citește și
recomandari pe a1.ro
El are 61 de ani, iar soția sa are 19. Motivul pentru care părinții tinerei au sunat la poliție când l-au văzut pe bărbatul cu 42 de ani mai în vârstă decât fiica lor
El are 61 de ani, iar soția sa are 19. Motivul pentru care părinții tinerei au sunat la poliție când l-au văzut pe bărbatul cu 42 de ani mai în vârstă decât fiica lor
Reclamă
Top știri
Lacrimi amare pentru mămica ucisă alături de trei copii, după o petrecere în pijamale. O caleaşcă trasă de cai albi a dus sicriul, în Anglia: ''Durerea este de nedescris''
1
Mapamond • pe 21.10 la 21:10

Lacrimi amare pentru mămica ucisă alături de trei copii, după o petrecere în pijamale. O caleaşcă trasă de cai albi a dus sicriul, în Anglia: ''Durerea este de nedescris''

Lacrimi amare pentru mămica ucisă alături de trei copii, după o petrecere în pijamale. O caleaşcă trasă de cai albi a dus sicriul, în Anglia: ''Durerea este de nedescris''
Filmul crimei din Brăila. Primele explicații ale ucigașului, după ce a omorât-o pe Georgiana, cumnata lui însărcinată
2
Eveniment • pe 21.10 la 19:06

Filmul crimei din Brăila. Primele explicații ale ucigașului, după ce a omorât-o pe Georgiana, cumnata lui însărcinată

Filmul crimei din Brăila. Primele explicații ale ucigașului, după ce a omorât-o pe Georgiana, cumnata lui însărcinată
Bătaie cu pumni și picioare în mall-ul VIVO Cluj, după ce un individ a refuzat să arate certificatul verde și a devenit violent
3
Eveniment • pe 21.10 la 21:50

Bătaie cu pumni și picioare în mall-ul VIVO Cluj, după ce un individ a refuzat să arate certificatul verde și a devenit violent

Bătaie cu pumni și picioare în mall-ul VIVO Cluj, după ce un individ a refuzat să arate certificatul verde și a devenit violent
Iarna 2021-2022 în România. Meteorologii AccuWeather anunță frig și ninsori spre ianuarie - februarie
4
Vremea • pe 21.10 la 13:27

Iarna 2021-2022 în România. Meteorologii AccuWeather anunță frig și ninsori spre ianuarie - februarie

Iarna 2021-2022 în România. Meteorologii AccuWeather anunță frig și ninsori spre ianuarie - februarie
Sfidare la adresa poliției. 20 de bărbați mascați au tăiat în Franța cu polizorul un stâlp pentru a distruge camerele de supraveghere. VIDEO
5
Extern • pe 20.10 la 15:21

Sfidare la adresa poliției. 20 de bărbați mascați au tăiat în Franța cu polizorul un stâlp pentru a distruge camerele de supraveghere. VIDEO

Sfidare la adresa poliției. 20 de bărbați mascați au tăiat în Franța cu polizorul un stâlp pentru a distruge camerele de supraveghere. VIDEO
RECOMANDĂRI
Toate restricțiile care intră în vigoare de luni: Certificat verde obligatoriu aproape peste tot, cu puține excepții / Magazinele se vor închide la 21:00
Eveniment • la 19:27
Video

Toate restricțiile care intră în vigoare de luni: Certificat verde obligatoriu aproape peste tot, cu puține excepții / Magazinele se vor închide la 21:00

Măsuri fără precedent de la începutul pandemiei! De luni, cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au trecut prin boală vor mai...

Toate restricțiile care intră în vigoare de luni: Certificat verde obligatoriu aproape peste tot, cu puține excepții / Magazinele se vor închide la 21:00
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia de la spitalul Covid Târgu Cărbuneşti. O asistentă a dat alarma, patru oameni au murit, iar responsabilii își pasează vina
Sanatate • la 19:38
Video

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia de la spitalul Covid Târgu Cărbuneşti. O asistentă a dat alarma, patru oameni au murit, iar responsabilii își pasează vina

ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs tragedia de la spitalul Covid Târgu Cărbuneşti. O asistentă a dat alarma, patru oameni au murit, iar responsabilii își pasează vina
Românii au luat cu asalt centrele de vaccinare odată cu noile restricţii: ''Să ieşim puţin din Evul Mediu. Este rău ce se întâmplă''
Sanatate • la 20:00
Video

Românii au luat cu asalt centrele de vaccinare odată cu noile restricţii: ''Să ieşim puţin din Evul Mediu. Este rău ce se întâmplă''

Românii au luat cu asalt centrele de vaccinare odată cu noile restricţii: ''Să ieşim puţin din Evul Mediu. Este rău ce se întâmplă''
Afaceri cu moartea la porțile spitalului. Firmele de pompe funebre nu mai fac față cererilor de sicrie: ”Dacă o ține așa, în 2-3 săptămâni magazinul se golește de marfa care îmi ajungea 5 luni”
Eveniment • la 20:19
Video

Afaceri cu moartea la porțile spitalului. Firmele de pompe funebre nu mai fac față cererilor de sicrie: ”Dacă o ține așa, în 2-3 săptămâni magazinul se golește de marfa care îmi ajungea 5 luni”

Afaceri cu moartea la porțile spitalului. Firmele de pompe funebre nu mai fac față cererilor de sicrie: ”Dacă o ține așa, în 2-3 săptămâni magazinul se golește de marfa care îmi ajungea 5 luni”
PARTENERI
Valentina Pelinel, primele declarații după ce a fost filmată în cârje. Ce i s-a întâmplat soției lui Cristi Borcea: „Soțul mi-a adus cei mai buni specialiști”
spynews.ro
Valentina Pelinel, primele declarații după ce a fost filmată în cârje. Ce i s-a întâmplat soției lui Cristi Borcea: „Soțul mi-a adus cei mai buni specialiști”
Ce i-a spus Reghe soției despre iubită. Anamaria Prodan rupe tăcerea: „Mă simt foarte trădată„
libertatea.ro
Ce i-a spus Reghe soției despre iubită. Anamaria Prodan rupe tăcerea: „Mă simt foarte trădată„
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 23 octombrie 2021. Gemenii pun multă presiune pe ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 23 octombrie 2021. Gemenii pun multă presiune pe ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Ultima oră! A murit Gelu Tofan
gandul.ro
Ultima oră! A murit Gelu Tofan
FOTO. Cât de frumoasă este Ioana Țiriac, unica fiică a miliardarului Ion Țiriac! Cum i-a captat atenția Simonei Halep
prosport.ro
FOTO. Cât de frumoasă este Ioana Țiriac, unica fiică a miliardarului Ion Țiriac! Cum i-a captat atenția Simonei Halep
Imaginea dezolantă a cimitirelor sufocate în urma valului de decese COVID. “Solicitările la pompe funebre au crescut cu 40-50% față de anul trecut” FOTO
Ziare.com
Imaginea dezolantă a cimitirelor sufocate în urma valului de decese COVID. “Solicitările la pompe funebre au crescut cu 40-50% față de anul trecut” FOTO
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
redactia.ro
Anamaria Prodan și-a ales cel mai temut avocat pentru divort. E cunoscut pentru că a golit contul unui milionar la partaj
O mai știi pe Kassandra? Coraima Torres, care impresiona cu aparițiile diafane, își arată trupul plin de mușchi pe internet
tvhappy.ro
O mai știi pe Kassandra? Coraima Torres, care impresiona cu aparițiile diafane, își arată trupul plin de mușchi pe internet
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
GSP
Cum se împarte averea! Câți bani primește Reghecampf la divorț: „Trădătorul e în genunchi”
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
money.ro
RAR avertizează: Nu se poate iarna cu cauciucuri all season! Vor fi sancțiuni grele
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
as.ro
„Nu mai e loc de împăcare”. Anamaria Prodan îl face praf pe Laurenţiu Reghecampf. Cum a umilit-o antrenorul
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
as.ro
Cătălin Moroșanu, reacție nervoasă după ce polițiștii l-au lăsat fără permis. „Mă duc la Mănăstirea Bârsana, să fac un pomelnic pentru ei!”
Ce reprezintă barele de semnal de pe telefon, de fapt. Misterul a fost elucidat de un expert
UseIT
Ce reprezintă barele de semnal de pe telefon, de fapt. Misterul a fost elucidat de un expert
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • ieri la 20:41
Video

Observator de bine, 22 octombrie 2021. O femeie din Statele Unite a salvat 27 de căţeluşi, care urmau să fie eutanasiaţi

Observator de bine, 22 octombrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 22 octombrie 2021. O femeie din Statele Unite a salvat 27 de căţeluşi, care urmau să fie eutanasiaţi
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 21.10 la 22:39
Video

Observator de bine, 21 octombrie 2021. Topul celor mai bune 100 seriale din istorie

Observator de bine, 21 octombrie 2021. Topul celor mai bune 100 seriale din istorie
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 20.10 la 21:53
Video

Observator de bine, 20 octombrie 2021. Băiețel de 12 ani din București, sărbătorit de poliție de ziua lui

Observator de bine, 20 octombrie 2021. Băiețel de 12 ani din București, sărbătorit de poliție de ziua lui