Antena Meniu Search
x

Video Noul An Chinezesc: Cum influenţează Dragonul de Lemn zodiile în acest an. Vom asista la mari schimbări, dar mare atenţie la căsătorii

Petreceri pline de culoare au marcat, azi-noapte, intrarea în Noul An Chinezesc, care stă sub semnul Dragonului de Lemn. Este considerat simbolul puterii şi al succesului, dar astrologii orientali avertizează - este supranumit Anul Văduvei, aşa că atenţie la matrimoniale. Asiaticii de la noi din ţară l-au întâmpinat, însă, cu veselie şi cu o tradiţie asemănătoare cu a noastră - de "revelion" trebuie să porţi ceva roşu. 

Alin Stan
de Alin Stan

la 11.02.2024, 09:51

Vezi și

Jos urechile de iepure, sus coada de dragon! În China, străzile au îmbrăcat straie de sărbătoare, iar pieţele s-au umplut de culoare. Instalaţiile luminoase şi ornamentele în formă de dragon au marcat trecerea din anul iepurelui de apă la simbolul curajului şi al puterii. 

ANUL DRAGONULUI

Cei născuţi în anul 1904, 1916, 1928, 1940, 1952, 

1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024.

Pe acelaşi subiect

Noul An Chinezesc: Cum influenţează Dragonul de Lemn zodiile în acest an

Tradiţia spune că albastrul şi movul, cifrele 6 şi 8 aduc noroc dragonilor, iar negrul şi roşul, 4 şi 9 sunt cu ghinion pentru ei şi trebuie evitate. Anul Nou Chinezesc, numit şi Festivalul Primăverii, este sărbătorit de toate comunităţile asiatice din lume. Iar sărbătoare a fost şi în ţara noastră. 

Tau este în România de peste 10 ani şi celebrează anul nou chinezesc chiar dacă este departe de casă. 

Tau, cetăţean chinez în România: E foarte important...cum e şi la voi Revelionul. Cine pică zodie de dragon...îl îmbrăcăm tot în roşu. De exemplu, tricou roşu, ciorapi roşii, curea roşie. Asta înseamnă că tot anul o să aveţi noroc. Stăm cam 3-4 familii împreună, facem petrecere.  Mâncăm colţunaşi, orez, peşte, genul ăsta de mâncare chinezească.

Citește și: Horoscopul zilei de 12 februarie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să-și pună ordine în gânduri. Află ce se întâmplă cu zodia ta

Bai Bin a adus în România o felie din bucătăria asiatică. 

Bai Bin, manager restaurant chinezesc: În fiecare an, în majoritatea familiilor chineze se fac colţunaşi. Aici este o porţie de pui chinezesc cu mai multe legume, cu sos. Colţunaşii îi facem noi la fiecare Revelion seara în familie. Aşa cum este la voi cu sarmalele în casă, sarmale ca la mama acasă, la noi se fac colţunaşi ca la mama acasă. Românului îi place foarte mult mâncarea chinezească. Pentru ei cred că este mai sănătos.  

Anul Dragonului de Lemn se anunţă o perioadă a schimbărilor. Dragonul este simbolul puterii, curajului şi succesului, iar lemnul este asociat cu armonia. Creatura mitică va influenţa toate zodiile, spun astrologii. 

Nicoleta Ghiriş, astrolog: Pentru Câine, să iasă din zona de confort, ca să-i fie mai bine. Pentru Cal, trebuie să fie atenţi, eu i-aş sfătui să facă multe cheltuieli anul asta, sau investiţii. Cei care sunt în Şobolan, cei care sunt nativi Tigru şi, iarăşi, Bivol, sunt cei care vor primi ajutor şi Şobolanii câştiguri destul de mari. 

Anul Dragonului de Lemn se termina pe 28 ianuarie anul viitor şi va fi urmat de Anul Şarpelui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Horoscop » Noul An Chinezesc: Cum influenţează Dragonul de Lemn zodiile în acest an. Vom asista la mari schimbări, dar mare atenţie la căsătorii