Antena Meniu Search
x

Top 5 cele mai inteligente zodii. Cine este cel mai deștept nativ al horoscopului

Fie că sunteți un Berbec autoritar şi impulsiv sau un Rac blând şi grijuliu, fiecare semn zodiacal are trăsăturile sale cele mai atractive. Dar când vine vorba de inteligență, care semn zodiacal este cel mai deştept?

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 02.06.2021, 10:49

Cele mai deştepte zodii
Top 5 cele mai inteligente zodii - Shutterstock

Primele 10 cele mai inteligente zodii ale Horoscopului

Vărsătorul și Scorpionul sunt cele mai inteligente semne zodiacale, spun astrologii - dar din două motive foarte diferite. Cei născuți sub semnul Vărsător au cele mai înalte niveluri de inteligență analitică, care se măsoară prin capacitatea cognitivă și IQ. Scorpionii, pe de altă parte, au inteligențe mai perceptive; ei sunt cei mai buni în evaluarea și înțelegerea realistă a lumii în general.

Asta nu înseamnă că alte semne zodiacale nu sunt inteligente în felul lor. De fapt, Gemenii și Balanțele au și ei o pricepere sporită într-ale inteligenţei din punct de vedere mental, potrivit Neil Crabtree, astrolog la Școala de Astrologie Mayo.

Racii și Peștii sunt cei mai inteligenți din punct de vedere emoțional; cu alte cuvinte, sunt excelenți în recunoașterea și raționamentul cu propriile sentimente și ale celorlalți.

Pe de altă parte, semnele pământului - Taur, Fecioară și Capricorn - demonstrează inteligență practică. Și semnele de foc (Berbec, Leu și Săgetător) tind să fie cele mai intuitive, făcându-i mai înclinați să își asume riscuri și să ocupe poziții de conducere. 

Pe baza trăsăturilor, intereselor și aptitudinii lor, fiecare zodie dă dovadă de inteligenţă în contexte diferite. Astfel, după multe cercetări şi discuţii, astrologii au creat un top 5 al celor mai deştepţi nativi.

1. Vărsător - inteligent, dar arogant (21 martie - 19 aprilie)

Felicitări dragi Vărsători! Aproape în unanimitate, astrologii consideră că Vărsătorul este unul dintre cele mai inteligente zodii. Persoanele care aparțin acestui semn zodiacal au un intelect aparte, natural. Au capul pe umeri, ştiu să se comporte raţional şi pot fi destul de inovatori. Totuşi, inteligenţa Vărsătorului nu este întotdeauna foarte practică, ei fiind mai mult ezoterici. Adesea, consideră că sunt superiori celor din jur şi îi dispreţuiesc cu rapiditate pe cei care se dovedesc mai puţin cunoscători, ca şi când lumea nu ar fi destul de vrednică pentru a le fi alături. 

2. Scorpion - super inteligenţi (24 octombrie - 21 noiembrie)

Scorpionii sunt inteligenți, de fapt ar putea fi şi ei numiţi "cel mai inteligent semn zodiacal". Nu vă lăsaţi păcăliţi de faţa lor care nu exprimă prea multe, ori de comprotamentul rece. Scorpionilor le place să adâncească un concept și nu sunt gata să accepte o explicație decât dacă sunt convinși de aceasta. Au o curiozitate intelectuală naturală, dorind să știe totul despre orice îi interesează. Trăiesc intens, iar atunci când pun pasiune într-un lucru, merg până la capăt. Pot avea rolul de lideri și șefi în orice domeniu, capacitatea de a conduce este naturală. Iar dacă aveți un angajat Scorpion, să știți că organizația dvs. este pe mâini sigure.

3. Rac - inteligenţi din punct de vedere emoțional (22 iunie - 22 iulie)

Racul este, de asemenea, un semn inteligent, dar este preocupat mai mult de categoria inteligenței emoționale (ceea ce este foarte important). Racii au o empatie naturală și dau dovadă de o înţelegere excelentă când vine vorba de a-i asculta şi sfătui pe cei din jur. Tind să intre într-o zonă de confort, ceea ce nu este un lucru grozav, deoarece evoluţia se întâmplă rar într-o zonă de confort. Dar dorinţa lor lăuntrică de a cunoaște energia celorlalți îi ţine în priză constant. La fel ca majoritatea semnelor de apă, intuiția le este la îndemână. Sunt prieteni foarte buni și înțelepți, mai ales în vremuri dificile. Ei pot simți de fapt energii fără efort care îi fac psihologi excelenți. Deci, dacă vă simțiți confuzi cu privire la ce să faceți și încotro să înaintaţi în viață, știți cui să cereţi sfatul.

4. Pești- visătorii (19 februarie - 20 martie)

Nu subestimați niciodată înțelepciunea unui Peşte. Aceşti nativi se situează printre cele mai inteligente semne zodiacale, deoarece absorb cele mai bune trăsături ale tuturor celorlalte semne, fiind ultimul din Horoscop. Frumos, nu-i așa? Au inteligență nativă, precum și abilitatea de a-şi oferi o perspectivă generală care, cu siguranță, îi poate ajuta să meargă departe. Prin urmare, alături de Raci, puteţi avea încredere că aceştia dau sfaturi foarte bune. În plus au şi o intuiţie foarte bună chiar dacă nu o urmează ei înşişi în propria lor viaţă. Peștii sunt creativi și deştepţi, dar au și tendința de a se pierde în visele lor de zi cu zi. Dacă rămân cu picioarele pe pământ, cerul este limita pentru ei.

5. Capricorn: albina muncitoare (22 decembrie - 19 ianuarie)

Dacă sunteți vreodată preocupat de căutarea unui partener de studiu sau de proiect, împrieteniți-vă cu cineva din zodia Capricorn, căci nu veţi regreta. Sunt foarte orientaţi spre îndeplinirea obiectivelor, muncitori, practici. Vor învăța bine lecțiile și chiar dacă nu sunt foarte ascuțiți sau deștepți, au puterea și dorința de a face să se întâmple ceea ce îşi doresc. Sunt doar genul de oameni de care ai nevoie pentru ca lucrurile să se întâmple bine la locul de muncă. Cu alte cuvinte, s-ar putea să fie parteneri excelenți, lucrând din greu și asigurându-se că faceți și voi acelaşi lucru pentru a evolua. Capricornii ar putea deveni puțin încăpățânați, mai ales pentru că nu renunţă niciodată şi caută soluţii prin muncă pentru a excela. Uneori ai nevoie de astfel de oameni pentru a motiva în mod constant restul echipei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Horoscop » Top 5 cele mai inteligente zodii. Cine este cel mai deștept nativ al horoscopului