Antena Meniu Search
x

"Acoperişul Africii" are acum internet de mare viteză. Turiştii vor putea posta poze pe Instagram de pe Kilimanjaro

Tanzania vine în ajutorul turiştilor pentru care nu se pot dezlipi de telefon şi reţelele de socializare nici în vacanţă. Autorităţile au instalat internet de mare viteză pe Muntele Kilimanjaro. Astfel, oamenii vor putea trimite selfie-uri chiar şi de la peste 3.600 de metri altitudine.

de Redactia Observator

la 19.08.2022, 10:08

Turist, citind Hemingway în vârful Muntelui Kilimanjaro (2013)
Turist, citind Hemingway în vârful Muntelui Kilimanjaro (2013) - Profimedia

Turiştii aventuroşi, care se încumetă să escaladeze vulcanul Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa, vor putea să ia şi câte o pauză de relaxare, în care să comunice cu cei dragi sau să trimită fotografii din excursie. Autorităţile din Tanzania le asigură oamenilor servicii de internet de mare viteză, mai ales ca să intre pe Instagram şi alte reţele de socializare.

Internet de mare viteză pe Kilimanjaro

Ministerul Informaţiilor şi Comunicaţiilor din Tanzania a transmis, pe Twitter, că realizarea este una importantă pentru "acoperişul Africii". "În trecut, era periculos pentru vizitatori şi hamali să vină aici fără internet. Toţi oamenii vor fi conectaţi chiar şi pe munte", a declarat ministrul Nape Moses Nnauye, potrivit Mirror. O reţea similară, numită Everest Link, asigură servicii de internet în regiunile muntoase din Nepal până la peste 5.300 de metri altitudine. 

Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa şi reprezintă o destinaţie turistică extrem de populară. Aproximativ 35.000 de persoane ajung aici anual, contribuind masiv la economia ţării. Estimările arată că Tanzania câştigă într-un singur an peste 50 de milioane de dolari - venituri asociate exclusiv cu turismul pe Muntele Kilimanjaro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » "Acoperişul Africii" are acum internet de mare viteză. Turiştii vor putea posta poze pe Instagram de pe Kilimanjaro