Antena Meniu Search
x

Video Castor european, la plimbare printre maşini în Cluj-Napoca. Protecţia Animalelor nu a intervenit: are liber în weekend

Apariţie inedită pe o stradă din oraşul Cluj-Napoca. Un castor european, cunoscut şi sub termenul de "breb", o specie aflată pe cale de dispariţie, a ieşit la plimbare ... printre maşini.

de Redactia Observator

la 09.04.2022, 15:35

Vezi și

Castorul a fost filmat în Piaţa Abator, nu departe de râul Someş. Se pare că din cauza diferenţei de nivel dintre stradă şi nivelul apei, castorul nu a mai reuşit să se întoarcă în apă. Cei care l-au filmat nu au ştiu cum să-l ajute. Au sunat la 112, dar singurul răspuns pe care l-au primit a fost că reprezentanţii Poliţiei Animalelor sunt liberi în weekend, aşa că nimeni nu poate să intervină pentru mica vietate.

Castorul european, specie protejată

Castorul european este o specie protejată după ce aproape că a dispărut la începutul secolului al XIX-lea, atât în România, cât şi în Europa, fiind vânat excesiv pentru blană. În România, castorii au fost aduşi din landul Bavaria, Germania. În perioada 1998-2003, 182 de brebi au fost eliberaţi în râurile Olt, Mureş şi Ialomiţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Castor european, la plimbare printre maşini în Cluj-Napoca. Protecţia Animalelor nu a intervenit: are liber în weekend