Antena Meniu Search
x

Căţeluşa Peggy și coţofana Molly, prietene de nedespărţit. Nici statul nu le-a putut separa: disputa a aprins Australia

O coțofană care s-a împrietenit cu un câine a stârnit o amplă dezbatere în Australia. Pasărea face parte dintr-o specie protejată și a petrecut mult timp la casa proprietarilor câinelui înainte de a fi luată de autorități. Ulterior, acestea au acceptat să trimită pasărea înapoi la prietenul ei canin.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 15:17

Căţeluşa Peggy și coţofana Molly
Căţeluşa Peggy și coţofana Molly - Instagram

Pasărea a fost salvată în 2020 de un cuplu din Queensland. Atunci, era pui și ulterior s-a împrietenit cu câinele celor doi oameni. Coțofana a fost botezată Molly și a devenit celebră prin intermediul contului de Instagram al cuplului, care a prezentat relația ei cu câinele lor de companie, Peggy. Cuplul a strâns peste 800.000 de urmăritori și a lansat o carte despre prietenia dintre Peggy și Molly. De asemenea, cuplul a vândut calendare și tricouri cu imagini ale coțofenei și câinelui, potrivit BBC.

Prietenia dintre Peggy și Molly

Recent, autoritățile au decis să recupereze pasărea susținând că „a fost luată din sălbăticie ilegal, fără permis, licență sau autoritate”. Decizia a stârnit o dezbatere națională și peste 150.000 de oameni au semnat o petiție pentru a cere întoarcerea acasă a lui Molly, relatează Mediafax.

În dezbatere a intervenit și premierul statului australian Queensland, Steven Miles, care a îndemnat autoritățile din domeniu să acorde familiei o licență pentru a păstra pasărea.

Până la urmă, documentul a fost eliberat, iar pasărea s-a întors la casa prietenului ei din Queensland. Licența a fost acordată după ce un veterinar a stabilit că pasărea a fost bine îngrijită și că nu se mai poate întoarce în sălbăticie. Licența conține condiții stricte similare celor aplicate în cazul îngrijitorilor de animale sălbatice. Cuplul trebuie să urmeze un antrenament, să ofere dovezi ale bunăstării lui Molly și să nu obțină „nici un câștig comercial continuu” cu ajutorul păsării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
În Polonia, Legea îi obligă pe dezvoltatori să planteze arbori pentru fiecare aviz de construcţie. România ar trebui să preia acest model?
Observator » Inedit » Căţeluşa Peggy și coţofana Molly, prietene de nedespărţit. Nici statul nu le-a putut separa: disputa a aprins Australia