Antena Meniu Search
x

Foto Cel mai mic escape room din lume, un sicriu. Jocul se numeşte "Catalepsie", nume inspirat dintr-o boală rară ce poate fi confundată cu moartea

Teama de a fi îngropat de viu şi de a rămâne blocat într-un sicriu a bântuit personajele scriitorului Edgar Allan Poe şi a inspirat în prezent ceea ce se anunţă a fi cel mai mic "escape room" din lume - o experienţă cu tematică mortuară, care nu este recomandată persoanelor claustrofobe, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.01.2024, 18:53

Cel mai mic escape room din lume, un sicriu. Jocul se numeşte "Catalepsie", nume inspirat dintr-o boală rară ce poate fi confundată cu moartea
Cel mai mic escape room din lume, un sicriu. Jocul se numeşte "Catalepsie", nume inspirat dintr-o boală rară ce poate fi confundată cu moartea - Facebook Horro Box

Un joc de puzzle live-action dezvoltat de compania spaniolă Horror Box în oraşul Barcelona se intitulează "Catalepsy" ("Catalepsie"), un nume care face trimitere la o afecţiune medicală ce poate fi confundată uşor cu moartea.

Jocul, menit să recreeze o situaţie de care ne temem cu toţii: propria înmormântare

Participanţii au la dispoziţie 30 de minute pentru a se elibera din interiorul sicriului rezolvând puzzle-uri prin munca în echipă realizată alături de partenerul lor aflat într-un sicriu învecinat, cu care comunică prin intermediul unor difuzoare.

Ei sunt monitorizaţi prin camere de supraveghere de către coordonatoarea de jocuri Aurora Alvarino, care consideră că astfel de "escape room"-uri sunt "o sală de gimnastică pentru minte".

Pe acelaşi subiect

Ea a declarat că noua atracţie din Barcelona urmăreşte să recreeze "o situaţie pe care mai devreme sau mai târziu o vom trăi cu toţii: propria înmormântare".

Miriam Castella, o actriţă în vârstă de 22 de ani selectată de compania Horror Box pentru a face o demonstraţie a jocului, a recunoscut că s-a simţit "puţin cam speriată" după ce capacul sicriului s-a închis.

Partenerul ei de demonstraţie, dansatorul de 39 de ani Carlos Granedo, a dezvăluit că a participat la aproximativ 15 camere de evadare în trecut, însă a descris această experienţă ca fiind unică.

În timp ce îşi rezervă biletele, jucătorii pot personaliza mai multe aspecte, inclusiv tipul de sicriu sau dacă doresc să fie "incineraţi" într-o explozie de flăcări virtuale şi fum artificial.

Jocul "Catalepsia" se inspiră din teama de a fi îngropat de viu - sau tafofobie - care era foarte răspândită în secolul al XIX-lea, aşa cum se reflectă în povestirea lui Edgar Allen Poe "Înmormântarea prematură", care a fost adaptată într-un film în anul 1962.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Inedit » Cel mai mic escape room din lume, un sicriu. Jocul se numeşte "Catalepsie", nume inspirat dintr-o boală rară ce poate fi confundată cu moartea