Antena Meniu Search
x

Cel mai rău moment al zilei. Cercetătorii au marcat ora la care majoritatea oamenilor se simt cu moralul la pământ

Oamenii de știință au descoperit cel mai rău și cel mai bun moment al zilei. Potrivit unui studiu publicat în "PLOS Digital Health Journal", cei mai mulţi oameni trec printr-un moment deosebit de dificil al zilei la ora respectivă.

de Redactia Observator

la 15.03.2024, 11:04

Cel mai rău moment al zilei - Shutterstock (scop ilustrativ)

Oamenii de știință au descoperit că ora 5 dimineața este oficial cel mai rău moment al zilei, în funcție de starea de spirit, de ritmul circadian și de alți factori, potrivit unui nou studiu publicat în „PLOS Digital Health Journal”.

Cel mai rău moment al zilei

Studiul a folosit datele strânse de la 2.602 stagiari medicali pentru a monitoriza ritmul cardiac, activitatea fizică, somnul și starea participanților. Concluziile au arătat că starea de spirit urmează un ritm legat de ritmul intern al corpului, atingând punctul minim înainte de zori și vârful în jurul orei 17.00.

Autorul principal al studiului, Benjamin Shapiro, a explicat că lipsa de somn agravează starea de spirit, iar cei care rămân treji până la ora 5 dimineața sunt susceptibili să aibă o dispoziție și mai proastă. Totuși, chiar și în condiții de somn normal, ora 5 dimineața rămâne un moment dificil pentru mulți, relatează Mediafax.

Studiul are limitele sale, fiind bazat pe un eșantion relativ mic și desfășurat într-un cadru de laborator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Cel mai rău moment al zilei. Cercetătorii au marcat ora la care majoritatea oamenilor se simt cu moralul la pământ