Antena Meniu Search
x

Video Ciudățenie naturală în România: Un arbore de sequoia înalt de 45 m, găsit în Sierra Nevada, crește nestingherit în Caraș-Severin

Pădurile din Caraş-Severin se pot mândri cu o atracţie turistică spectaculoasă, de care puţină lume ştie. Printre brazi, fagi şi stejari, se înalţă falnic un arbore gigant. Un exemplar de sequoia care măsoară nu mai puţin de 45 de metri înălţime. Cu toate că mediul său natural este în Munţii Sierra Nevada din Statele Unite, acesta s-a ambiţionat să prindă rădăcini pe pământ românesc. 

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 17:01

Vezi și

La nici 50 de kilometri de Reşiţa, găsim un exemplar rar de seqoia, considerat cel mai mare arbore din lume. Oamenii locului l-au numit o "ciudăţenie naturală", care poate impulsiona turismul în zonă. 

Nicolae Ifca, directorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului: El este un exemplar, un arbore, originar din America, mai exact din California, unde ei vegetează foarte bine, iar înălţimile pot depăşi 100 de metri şi circumferinţa de peste 30 de metri.

Arborele de seqoia s-a adaptat perfect la condițiile climatice din România, la o altitudine de 700 de metri

Specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva estimează vârsta copacului gigantic la aproximativ 200 de ani, însă istoria sa rămâne un mister. 

Nicolae Ifca, directorul Parcului Național Semenic – Cheile Carașului: Era zonă administrată de o companie cu capital austriaco-francez, Schteg se numea, iar de atunci, se pare că el a vegetat în condiţii naturale. 

În ţara noastră există foarte puține exemplare de Sequoia, iar două dintre ele se găsesc în Caraș Severin. Unul asemănător poate fi admirat în parcul central din staţiunea Băile Herculane. Arborii gigant pot ajunge să trăiască şi 5.000 de ani. În România sunt consideraţi monumente ale naturii, protejate de lege.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Inedit » Ciudățenie naturală în România: Un arbore de sequoia înalt de 45 m, găsit în Sierra Nevada, crește nestingherit în Caraș-Severin