Antena Meniu Search
x

O mașină complet distrusă după un accident a fost vândută cu 100.000 de euro. A stat 25 de ani ruginită într-un garaj

O achiziţie mai puţin obişnuită a avut loc săptămâna trecută la un eveniment dedicat maşinilor unde un autoturism accidentat în urmă cu un sfert de veac a fost cumpărat la un preţ record care a atins de 6 ori valoarea iniţială a acestuia, relatează Bloomberg.

de Redactia Observator

la 09.06.2021, 17:16

O mașină complet distrusă și ruginită a fost vândută cu 100.000 de euro
Jaguar XK150S - Bonhams

“Unele maşini sunt atât de speciale încât trebuie cumpărate chiar dacă piesele lor sunt împrăştiate peste tot”, a spus prezentatorul american Jay Leno, cel care a fost zilele trecute gazda emisiunii „Jay Leno’s Garage”, dedictă pasionaţilor de maşini, în cadrul căreia au fost scoase la licitaţie diverse modele care au putut fi cumpărate de către doritori.

O maşină „mototolită” vândută la un preţ de şase ori mai mare

Printre propunerile organizatorilor s-a numărat şi un Jaguar XK150 S din 1960, implicat într-un accident în septembrie 1996, proprietarul său lovind la acel moment un copac. A scăpat fără răni grave din accident, dar nu același lucru se poate spune și despre mașina sa. De atunci, aceasta a stat într-un garaj, unde a fost acoperită de praf și rugină, până la momentul la care a fost scoasă la licitație, ca proiect de restaurare.

Deşi preţul licitaţiei a pornit de la 17.000 de euro, colecţionarii entuziasmaţi au ridicat valoarea maşinii la peste 100.000 de euro, preţul plătit de câştigătorul licitaţiei având o valoare de şase ori mai mare decât preţul maşinii.

Vânzările maşinilor de colecție din întreaga lume și-au revenit sănătos în ultimele săptămâni, Bonhams și RM Sotheby’s vânzând mașini vechi în valoare de peste 60 milioane dolari într-un singur weekend, în Florida. De asemenea, în insula Amelia mai multe maşini au fost vândute la valori superioare faţă de cele estimate iniţial. La Bonhams, o altă maşină aflată în proces de restaurare a fost vândută la preţul dublu estimat, valoarea finala a aceesteia ajungând la peste 170.000 de euro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Inedit » O mașină complet distrusă după un accident a fost vândută cu 100.000 de euro. A stat 25 de ani ruginită într-un garaj