Antena Meniu Search
x

Galerie foto Fenomen spectaculos în Galaţi: Dunărea părea a fi în clocot, după ce a fost acoperită de o pătură de aburi

Fenomen spectaculos în Galaţi, unde Dunărea părea că dă în clocot, după ce a fost acoperită de o pătură de aburi. Efectul inedit se datorează, însă, diferenţei mari de temperatură, spun specialiştii.

de Redactia Observator

la 13.11.2023, 10:52

Vezi și

Nori de aburi s-au ridicat deasupra fluviului, dând senzaţia că apa fierbe. Pentru pasionaţii de fotografie este un prilej deosebit pentru a surprinde imagini unice şi spectaculoase.

"În această dimineață la Galați s-au înregistrat valori termice apropiate de limita înghețului, iar apa Dunării înregistra în jur de 15 grade, așa că …a început să "fiarbă". Acest fenomen se produce, atunci când temperaturile în aer scad brusc și "surprind" apa Dunării la temperaturi mult pozitive. Specialiștii spun că fenomenul de "fierbere" se produce din cauza că apa nu este adâncă, iar temperaturile scăzute au venit brusc și este foarte frig la suprafața apei. Astfel se formează o ceață care determină scăderea vizibilității în zona respectivă, iar transportul naval poate fi afectat pentru câteva ore", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Dunărea, în clocot

Localnicii sunt obişnuiţi cu astfel de fenomene, mai ales toamna şi primăvara când se face schimbul de temperatură.

Fenomenul nu reprezintă un pericol pentru navigaţie, iar autorităţile fluviale nu sunt nevoite să ia măsuri speciale. La fel ca în perioadele cu ceaţă, navigatorii de pe Dunăre utilizează radarul care indică eventualele obstacole.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Inedit » Fenomen spectaculos în Galaţi: Dunărea părea a fi în clocot, după ce a fost acoperită de o pătură de aburi