Antena Meniu Search
x

Flaconul din care a fost făcută prima doză de vaccin anti-COVID, expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană

Fiola din care a fost făcut primul vaccin anti-Covid în SUA şi alte obiecte legate de pandemie şi de campania de imunizare au fost dobândite de National Museum of American History al Smithsonian şi vor fi expuse în 2022.

de Redactia Observator

la 11.03.2021, 14:23

Flaconul din care a fost făcută prima doză de vaccin anti-COVID, expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană
Flaconul din care a fost făcută prima doză de vaccin anti-COVID, expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană - Muzeul Naţional de Istorie Americană
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Muzeul Naţional de Istorie Americană a preluat şi echipamentul şi cardul de vaccinare al Sandrei Lindsay, asistentă-şef la Long Island Jewish Medical Center, care, pe 14 decembrie 2020, a devenit prima persoană din Statele Unite vaccinată împotriva Covid-19.

„Nevoia urgentă de vaccinuri eficiente în SUA a fost întâmpinată cu o rapiditate fără precedent”, a spus Anthea M. Hartig, director al muzeului, citează The Verge. „Aceste artefacte, deja istorice acum, documentează nu doar remarcabilul progres ştiinţific, dar reprezintă şi speranţa oferită milioane de oameni”.

Începând cu aprilie 2020, un grup al muzeului a căutat obiecte şi documente legate de Covid-19.

Toate acestea vor fi expuse în 2022, sub numele „In Sickness and in Health”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Inedit » Flaconul din care a fost făcută prima doză de vaccin anti-COVID, expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană