Antena Meniu Search
x

Video La doar 18 ani, Andreea a cucerit mediul academic din Olanda. Tânăra a obținut sute de medalii la concursurile de matematica

La doar 18 ani, o tânără din Slatina cucerește mediul academic din Olanda. Andreea Dobre a reușit să fie admisă la trei universități de Drept Internațional din țara lalelelor. Cu sute de medalii obținute la concursurile de matematică din țară si din străinătate, pasionată de cercetare și inovație, Andreea reușește să își urmeze visul, acela de a deveni un avocat de succes. 

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 08:56

Vezi și

Din 2020 este și profesor voluntar la Școala Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, unde susține, alături de alți trei colegi, un curs de pregătire pentru Olimpiada Națională de Matematică, pentru elevii de clasa a noua.

Încă din clasele primare, Andreea a participat la numeroase concursuri și olimpiade de matematică. Aşa s-a făcut remarcată. 

Andreea Dobre, profesor Școala FDVDR: În clasa a 10-a, pe baza rezultatelor de la Olimpiada Națională, am avut oportunitatea de a pleca cu bursă la Liceul Teoretic Internaţional din Constanţa. 

Pasiunea pentru cifre a ajutat-o sa își dezvolte şi latura creativă. La începutul anului trecut a publicat studiul "Detectarea urmelor de asteroizi în imaginile oferite de Telescopul Spatial Hubble, folosind Deep Learning". Lucrarea figurează acum în arhiva Universității Cornell din Statele Unite. 

Andreea Dobre, profesor Școala FDVDR: Am reuşit să am şansa de a face parte dintr-un proiect de cercetare şi să văd ce înseamnă cercetarea. 

Andreea a ales să urmeze Facultatea de Drept Internațional, pentru că îi plac dezbaterile şi interacţiunea cu oamenii. Însă nu a uitat de pasiunea pentru matematică. Cu ajutorul cursurilor de la Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a avut oportunitatea de a transmite din cunoştințele sale unor elevi interesați şi pasionați. 

Andreea Dobre, profesor Școala FDVDR: A fost o experiență minunată, cred că cea mai bună experiență de voluntariat pe care am avut-o până acum. 

Mihaela Dobre, mama Andreei: Am căutat ca oamenii din jurul ei să fie cei mai potriviţi şi s-a dovedit că a întâlnit oameni frumoşi. 

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României se implică în mod constant în sprijinirea și promovarea copiilor excepționali ai României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » La doar 18 ani, Andreea a cucerit mediul academic din Olanda. Tânăra a obținut sute de medalii la concursurile de matematica