Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Legenda chinezească celebrată şi azi, după mii de ani: mitul celor doi îndrăgostiţi, separaţi după ce iubirea lor a fost interzisă de zei

China a sărbătorit Ziua Îndrăgostiţilor. Conform legendei, cu mii de ani în urmă, doi îndrăgostiţi au fost despărţiţi de un râu de stele, după ce iubirea lor a fost interzisă. Aseară, mii de oameni s-au adunat la festivalul care le este dedicat şi au avut parte de momente spectaculoase.

de Redactia Observator

la 11.08.2024 , 10:24

Festivalul Qixi, cunoscut şi ca Ziua Îndrăgostiţilor din China, este sărbătorit în fiecare an în cea de-a şaptea zi din a șaptea lună a calendarului tradițional chinezesc. Activităţi specifice, precum ateliere sau parade cu costume colorate, au adus la viaţă provinciile din ţară.

Festivalul îndrăgostiţilor din China

"Soţul meu şi cu mine am venit la Xuanen să sărbătorim acest festival. Sunt multe spectacole bogate în caracteristici etnice. Îmi place dansul de aici, are mult caracter local. Acest mic oraş este foarte romantic. Îmi place foarte mult", spune o femeie.

Vezi și

Ziua celebrează uniunea anuală a două figuri mitologice. Legenda spune că, în urmă cu aproape trei mii de ani, doi îndrăgostiţi au fost separaţi după ce iubirea lor a fost interzisă de zei. Despărţiti de un Râu de Stele, cei doi nu se puteau întâlni decât o dată pe an, atunci când vrăbiile formau un pod peste râu.

"Am organizat aceste activităţi Qixi pentru trei ani consecutivi. Sperăm ca mai mulţi tineri să respecte şi să moştenească tradiţiile prin intermediul acestor activităţi captivante şi să aducă vitalitate culturii noastre tradiţionale", a declarat Xia Lei, districtul cultural.

Una dintre cele mai cunoscute tradiţii este că, în noaptea de Qixi, fetele aruncă un ac de cusut într-un vas plin cu apă. Dacă acul plutește deasupra apei în loc să se scufunde, înseamnă că fata este pricepută la broderie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Inedit » Legenda chinezească celebrată şi azi, după mii de ani: mitul celor doi îndrăgostiţi, separaţi după ce iubirea lor a fost interzisă de zei