Antena Meniu Search
x

Video Luis Figo, record mondial. Fostul jucător de la Real Madrid și Barcelona a câștigat o partidă de fotbal în gravitate zero

Fosta vedetă de la Real Madrid şi Barcelona, Luis Figo, a pus umărul la doborârea unui record mondial. Starul portughez a luat parte la un meci de fotbal desfăşurat în condiţii de gravitate zero.

de Redactia Observator

la 29.09.2022, 08:42

Vezi și

Figo, alături de alţi şapte jucători, s-au urcat la bordul unui avion care a zburat parabolic la o altitudine de 6.100 de metri. Astfel, jucătorii aflaţi pe terenul de fotbal de 75 de metri pătraţi, amenajat în interiorul aeronavei, au experimentat mai multe momente de gravitaţie nulă. 

Asta nu l-a împiedicat pe Figo să înscrie dintr-o foarfecă, dând golul de 2 la 1 pentru echipa sa. Evenimentul a avut loc pe 20 august, iar după deliberarea observatorilor, performanţa a intrat în Cartea Recordurilor, pentru meciul de fotbal desfăşurat la cea mai mare altitudine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Inedit » Luis Figo, record mondial. Fostul jucător de la Real Madrid și Barcelona a câștigat o partidă de fotbal în gravitate zero