Antena Meniu Search
x

Foto Motivul pentru care mormintele a doi soți se află pe pista unui aeroport din SUA: "Sunt singurele din lume"

Aeroporturile sunt locuri aglomerate tot timpul, cu multă agitație. Oameni care se grăbesc să prindă zborul, avioanele care decolează și pasagerii care tranzitează locul constant. Nimic nu poate fi mai departe decât ideea de a-ți găsi odihna de veci acolo. 

de Maria Dogaru

la 15.01.2024, 09:37

Motivul pentru care mormintele a doi soți se află pe pista unui aeroport din SUA
Motivul pentru care mormintele a doi soți se află pe pista unui aeroport din SUA - Savannah Airport

Totuși...există și excepții. Mormintele lui Richard și Catherine Dotson sunt situate pe pista Aeroportului Internațional Savannah/Hilton Head din Georgia (SUA). Un lucru unic și legal, spun reprezentanții aeroportului. Au fost îngropați acolo în 1884 și 1877. Mormântul lor este chiar sub pistă, potrivit Heute.

Cum s-a întâmplat asta

Dar cum s-a întâmplat asta? Potrivit The State, un ziar din Carolina de Sud, aeroportul a fost construit inițial pe un fost teren agricol, care găzduia un mic cimitir al familiei Dotson. Se estimează că acolo erau în jur de 100 de morminte. Când aeroportul trebuia extins în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, strănepoții soților Dotson au negociat cu guvernul federal pentru a muta majoritatea mormintelor, cu excepția celor ale lui Richard și Catherine Dotson și alți doi membri ai familiei.

„Aceste morminte sunt singurele din lume încorporate într-o pistă activă de 2,8 kilometri, folosită anual de mii de avioane”, scrie site-ul aeroportului. 

Alte două morminte ale rudelor Dotson sunt situate în apropiere, în tufișurile din apropierea celei mai active piste a aeroportului. Membrii familiei au voie să viziteze mormintele însoțiți de o escortă la aeroport, dar nu au voie să lase flori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Inedit » Motivul pentru care mormintele a doi soți se află pe pista unui aeroport din SUA: "Sunt singurele din lume"