Antena Meniu Search
x

Galerie foto (P) Mașina de brodat pentru începători - Cum o alegi și de ce produse ai nevoie

Broderia este o tehnică de cusut fascinantă care îți permite să personalizezi articole gata făcute și să realizezi proiecte de cusut personalizate. Este o modalitate de înfrumusețare a materialelor, dar asta după ce înțelegi cum funcționează o mașină de brodat, deoarece mașina face cea mai mare parte din treabă.

de Redactia Observator

la 25.10.2021, 16:32

Indiferent dacă nu ai mai experimentat până acum broderia, folosirea unei mașini de brodat computerizate este foarte ușoară. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ai toate consumabilele și accesoriile de care vei avea nevoie pentru a începe.

De ce tip de mașină de brodat am nevoie?

Când vrei să achiziționezi o mașină de brodat, cel mai bun sfat este să faci câteva căutări pentru a vedea care este modelul de care tu ai nevoie. Doar așa vei înțelege avantajele pe care le poate avea un model față de altul.

Bineînțeles că alegerea modelului de mașină de brodat potrivit o poți face evaluându-ți nevoile și scopul pentru care faci această achiziție. Dacă vrei doar o mașină care brodează, s-ar putea ca într-o zi să-ți dorești și o mașină de cusut, așadar poate o variantă de mașină combinată care trece cu ușurință de la cusut la broderie poate fi alegerea potrivită.

De asemenea, alegerea unei mașini de brodat trebuie făcută și în funcție de tipul de produse pe care vrei să le brodezi în prezent, dar și în viitor. Mașinile vin cu diferite gherghefe de brodat, astfel există mașini care pot broda pe suprafețe mici, iar altele cu gherghef mare potrivite pentru suprafețe mari precum cearșafurile sau perdelele.

De exemplu, trebuie să vezi dacă investiția inițială necesită un upgrade consistent după o anumită perioadă și dacă nu ar fi mai rentabil să achiziționezi acum o mașină de brodat mai performantă. Odată ce ai început arta brodării automate, vei dori să brodezi o mulțime de produse. Nu vei dori să fii limitat de dimensiunea gherghefului, de dimensiunea broderiei sau de tipul de design.

Însă, un lucru este clar prima ta mașină de brodat va fi un ”profesor” excelent, indiferent de buget. Exersând și experimentând vei vedea de ce anume ai nevoie. Chiar dacă o mașină mai puțin costisitoare nu limitează creativitatea, un model mai performant îți va face visul mai ușor de creat. Este adevărat că pe măsură ce prețul unei mașini crește, cresc și beneficiile.

Mașinile de brodat la prețuri mai ridicate oferă mai multe funcții de brodat, toate fiind destinate pentru a ușura procesul de brodare. Una dintre caracteristici este plasarea exactă a designului. Dacă mașina de brodat este proiectată cu sisteme de localizare, fie cu o cameră încorporată, fie cu capacitatea de a se potrivi în anumite puncte, timpul petrecut încercând să obțineți o amplasare perfectă este mult redus. Oricare dintre metode este mai precisă și mai ușoară decât măsurarea manuală și ghidarea manuală sau utilizarea șabloanelor.

Produse necesare pentru brodat

În afară de mașina de brodat, sunt necesare câteva accesorii suplimentare precum un gherghef, stabilizator, ațe și ace speciale de brodat și programe de broderie.

  • Gherghefe de brodat la mașină

    ​Gherghefele de brodat pentru mașina de brodat sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și forme, inclusiv cele de „specialitate”, cum ar fi gherghefurile circulare folosite la brodarea într-un anumit chenar sau un „gherghef magnetic” care ancorează țesătura de bază fără a strânge fibrele în cadrul gherghefului.

    Nu toate gherghefele sunt compatibile cu toate mașinile de brodat. Mașinile care sunt capabile de brodat trebuie să includă cel puțin un gherghef compatibil în pachetul de accesorii. Deoarece multe mașini de brodat restricționează dimensiunea sau forma gherghef, consultă întotdeauna manualul mașinii pentru informații suplimentare înainte de a cumpăra gherghefe suplimentare.

    Până când nu ești cu adevărat mulțumit de mașina dorită, nu cumpăra o mulțime de accesorii suplimentare. Accesoriile sunt adesea limitate la anumiți producători și nu vor fi compatibile cu alte mașini.

  • Modele de broderie

    Mașinile de brodat au de obicei câteva modele încorporate. Unele mașini au sute de modele de broderie, în timp ce altele au doar câteva zeci. Prețul mașinii influențează de obicei numărul proiectelor încorporate. Fiecare marcă de mașină are propriul format de fișier pe care computerul îl recunoaște. Consultă manualul mașinii pentru a identifica formatul corect de fișier, precum și limitările dimensiunii proiectului înainte de a achiziționa orice design suplimentar.

  • Ațe de brodat

    Gândiți-vă la ațele de brodat ca la paleta de acurale dintr-un set de pictură. Există diferite tipuri de ațe de brodat, în grosimi, culori și materiale diferite. Broderiile unde s-a folosit ață de calitate sunt mai uniforme, rezistă la frecare în timpul procesului de cusătură și nu se agață sau rup, și mai ales rezistă testului timpului.

    Ața de poliester este cea mai populară alegere pentru broderie, deoarece îi conferă o suprafață strălucitoare și netedă. Dar, există multe alte tipuri de ațe din fibre diferite potrivite pentru broderia computerizată.

  • Stabilizator

    Care este diferența dintre o interfață și un stabilizator? Interfața este concepută pentru a rămâne pe loc, adăugând corp sau rigiditate unei anumite zone de material, cum ar fi gulerul sau manșetele unei haine, în timp ce stabilizatorul oferă suport suplimentar sub o zonă în care se aplică cusături.

    Există trei categorii de bază de stabilizatori: tăiat, rupt, solubil în apă. Fiecare nume implică metoda prin care excesul de stabilizator este îndepărtat de pe spatele materialului brodat.

În fiecare categorie, există câteva greutăți / grosimi, culori sau poate o opțiune fuzibilă sau una cu o suprafață lipicioasă. Una nu este neapărat mai bună decât alta, cu toate acestea, unele opțiuni sunt o alegere mai bună în circumstanțe specifice, în funcție de materialul pe care se brodează, ața de brodat sau designul de broderie ales.

Poate părea un sfat evident, dar este adevărat că foarte mulți cumpărători care vor achiziționa o mașină de brodat nu vor atinge de manualul de utilizare. Manualele îți detaliază pas cu pas cum să folosești mașina, cum să introduci bobinele de ață și ace, cum să folosești gherghefele și să plasezi materialul. De asemenea, îți va spune ce greșeli să nu faci, astfel încât să produci daune noii tale mașini de brodat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Inedit » (P) Mașina de brodat pentru începători - Cum o alegi și de ce produse ai nevoie