Meniu
Search
x

Rămășițele celui mai mare schelet de dinozaur descoperit în Europa, dezgropate dintr-o grădină din Portugalia

Rămășițele celui mai mare schelet de dinozaur descoperit în Europa, dezgropat într-o grădină din Portugalia, potrivit BBC.

De Maria Dogaru la 27.08.2022, 16:22

Rămășițele a ceea ce ar putea fi cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în Europa au fost găsite într-o grădină unei case din Portugalia.

Descoperirea uimitoare a fost făcută când un bărbat a început lucrările de construcție a casei lui

Scheletul fosilizat al unui dinozaur a fost descoperit în orașul central Pombal în 2017, când un bărbat a început lucrările de construcție la casa lui. Sauropozii au fost cei mai mari dintre toți dinozaurii și cele mai mari animale terestre care au trăit vreodată. Aveau gât și cozi lungi, mâncau plante și mergeau pe patru picioare. La începutul acestei luni, paleontologii din Portugalia și Spania au dezgropat părți ale coloanei vertebrale și ale coastelor unui posibil sauropod brahiosaurid, ceea ce sugerează că imensa reptilă avea aproximativ 12 metri înălțime și 25 metri lungime.

Scheletul a fost găsit în rocile sedimentare din Jurasicul superior, ceea ce sugerează că are o vechime de aproximativ 150 de milioane de ani. Scheletul,găsit în poziția în care probabil a murit dinozaurul, este acum studiat de o echipă internațională de cercetare. Datorită poziționării relativ intacte a acestuia, paleontologii care lucrează la săpătură speră că mai sunt încă rămășițe de descoperit.

Nu este obișnuit să găsim toate coastele unui animal ca acesta, cu atât mai puțin în această poziție, păstrându-și poziția anatomică inițială”, a declarat pentru Phys Elisabete Malafaia, cercetător post-doctoral la Facultatea de Științe a Universității din Lisabona.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Inedit » Rămășițele celui mai mare schelet de dinozaur descoperit în Europa, dezgropate dintr-o grădină din Portugalia