Antena Meniu Search
x

Galerie foto S-a dus să îşi sape porumbul şi a dat peste o adevărată comoară: Peste 700 de monede din aur și argint datând din perioada Războiului Civil au fost găsite de american

Un bărbat care s-a dus să îşi sape porumbul a avut parte de surpriza vieţii sale. În pământ, americanul din Kentucky a dat peste 700 de monede din aur şi argint, care datau din perioada Războiului Civil.

de Monica Palade

la 12.07.2023, 14:39

„Marele tezaur din Kentucky” include sute de piese de aur din SUA datând între 1840 și 1863, pe lângă o mână de monede de argint.

Comoara din porumb

Într-un scurt videoclip, bărbatul care a descoperit tezaurul, a cărui identitate și locație nu au fost dezvăluite, spune: „Este cel mai nebunesc lucru: toate sunt monede de aur de 1 dolar, monede de aur de 20 dolari, monede de aur de 10 dolari”, în timp ce își îndreaptă camera către artefactele care ies din pământ.

Potrivit Numismatic Guaranty Co. (NGC), care a certificat autenticitatea monedelor, și GovMint, care le-a vândut, 95% din tezaur este compus din dolari de aur, printre care se aflau şi 20 de monede Liberty de 10 dolari și opt monede Liberty de 20 dolari. Cea mai rară este moneda de aur Liberty din 1863 - de 20 de dolari. Doar una dintre aceste monede poate ajunge la șase cifre la licitație, iar Great Kentucky Hoard se laudă că deţine 18. NGC mai spune că moneda Liberty de 20 de dolari, care a circulat între 1850 și 1907, a fost bătută de Trezorerie, după ce s-a descoperit aur în California. Monedele Liberty de 20 de dolari din acest tezaur sunt și mai rare, deoarece nu includ „In God We Trust”, formulă care a fost adăugat din 1866, după sfârșitul Războiului Civil, scrie livescience.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Inedit » S-a dus să îşi sape porumbul şi a dat peste o adevărată comoară: Peste 700 de monede din aur și argint datând din perioada Războiului Civil au fost găsite de american