Antena Meniu Search
x

Video Un sportiv şi maestrul lui de arte marţiale, antrenament extrem la 0 grade Celsius, pe malul mării. "Chiar e un test"

Scene inedite astăzi pe plaja din Constanţa. Un sportiv şi maestrul lui de arte marţiale au făcut antrenament la zero grade Celsius. Nu s-au mulţumit cu atât - au făcut şi o baie în mare. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 12.01.2024, 20:50

Vezi și

Ştefan practică sportul de contact de 8 ani. Are un master în arte vizuale, dar a atins performanţa în arte marţiale. A învăţat de la maeştri din Franţa, a participat la multe competiţii, dar adoră antrenamentul din România, pe frig şi nisip.

Antrenament extrem la zero grade

"Diferenţa este provocarea mentală, învingerea temerilor, a zonei de confort, călirea spirtului de luptător. Chiar e un test. Te pune să găseşti puterea interioară să duci antrenamentul la final", crede Ştefan Andriuţă. Desculţ şi îmbracat în chimono, Ştefan nu ratează nicio zi de antrenament. 

  • Ştefan Andriuţă: Sunt ud, plin de energie, de adrenalină.
  • Reporter: Imunitatea e strong?
  • Ştefan Andriuţă: Da, pot să mai sparg încă 10 cărămizi din alea. Am muşchii mai relaxaţi, sunt foarte bine, sunt pregătit.
Pe acelaşi subiect

"Antrenamentul în apa mării depinde când îl faci, în apa mării când sunt temperaturi joase este chiar o provocare. Te provoacă pe tine însuţi şi te ajută să-ţi întăreşti spiritul şi partea psihică şi mentală, să îţi controlezi temperatura corpului, dar şi întregul trup în situaţii dificile", spune Lazăr Iordache, maestru de arte marţiale.

Nu este un antrenament pentru oricine, însă. Ne-o spune Lazăr Iordache, deţinătorul unor recorduri mondiale, care este, în viaţa de zi cu zi, poliţist. "Meseria de poliţist este foarte frumoasă, iar artele marţiale te ajută foarte mult în aceasta meserie pentru că, în primul rând, în artele marţiale înveţi să-ţi păstrezi calmul, ai o disciplină, înveţi să studiezi oamenii", mărturiseşte Lazăr Iordache, maestru de arte marţiale. 

Inspirat de maestru său, Ştefan vrea să îi calce pe urme şi să devină antrenor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Inedit » Un sportiv şi maestrul lui de arte marţiale, antrenament extrem la 0 grade Celsius, pe malul mării. "Chiar e un test"