Antena Meniu Search
x

Video Un vulcan inactiv de 800 de ani a erupt în Islanda. Erupția a fost atât de puternică încât a luminat cerul. Lava s-a scurs cu 200 de metri cubi pe secundă

Un vulcan inactiv de 800 de ani a erupt, azi-noapte, în Islanda, în apropierea capitalei Reykjavik. Muntele din care ieşea lavă părea că a luat foc. Seismologii avertizează că un oraş din apropiere ar putea fi în pericol. Sute de turişti s-au îndreptat spre crater, dornici de fotografii inedite, dar autorităţile i-au întors din drum înainte să fie acoperiţi de magma fierbinte.

de Redactia Observator

la 19.12.2023, 20:35

Vezi și

Erupția de azi-noapte a fost atât de puternică, încât a luminat cerul în timp ce de râul de magmă curgea peste munți. Prin fisura de trei kilometri şi jumătate a vulcanului, lava se scurgea cu un debit ameţitor: 200 de metri cubi pe secundă.

Prin fisura de trei kilometri şi jumătate a vulcanului, lava se scurgea cu un debit ameţitor

Epicentrul a fost la 40 de kilometri de capitala Reykjavik și la doar trei kilometri de orașul Grindavik.  Din fericite, nimeni nu a fost rănit. Cei 4.000 de locuitori din aşeazarea pescărească au fost evacuați luna trecută când o mie de cutremure de mică intensitate au zguduit localitatea în 24 de ore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Inedit » Un vulcan inactiv de 800 de ani a erupt în Islanda. Erupția a fost atât de puternică încât a luminat cerul. Lava s-a scurs cu 200 de metri cubi pe secundă