Antena Meniu Search
x

Video Care este legătura dintre hipnoterapie şi scăderea în greutate

Interviu cu terapeutul momentului, despre diete eficiente.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 17:09

Vezi și

Anca Alungulesei: "Pe baza a ceea ce tu simţi, toate gândurile acestea generează nişte emoţii pe corpul fizic: frustrare, neputinţă, toate acestea. Şi creierul abia aşteaptă să te ajute să închei dieta. 

Tot ceea ce facem noi legat de farfuria cu mâncare se încadrează în categoria comportamentului alimentar. Ce reprezintă comportamentul alimentar: toate acţiunile pe care eu le fac zi de zi legat de acest aspect numit mâncare, ca să supravieţuiesc. Însă, comportamentul alimentar este ceva ce am învăţat în timp ce am deprins.

Nu m-am născut cu dependenţă sau cu atracţie de ciocolată la 12 noaptea, ci e ceva ce eu am învăţat. Şi atunci, dacă eu am învăţat, toată partea aceasta de învăţare de comportament automat se află în subconştient. Oricât de mult mă străduiesc şi îmi pun angajamentul şi mă gândesc că am nevoie de ambiţie să slăbesc, să rezist la anumite alimente, asta înseamnă că eu vorbesc doar cu conştientul meu. Însă comportamentul şi acţiunile automate se află în subconştient. Întrebarea e de ce eu mă comport în felul acesta cu mine, de ce mănânc în felul acesta, deşi eu, teoretic şi raţional, nu aş vrea, pentru că ştiu că nu-mi face bine. Şi atunci e nevoie să mergem în subconştient. Cum putem face asta, de exemplu, eu, în procesul de psiho-dietă, am integrat un instrument foarte valoros şi foarte puternic: hipnoza. Deci, prin hipnoză mergem şi căutăm care este sursa, cauza reală a acestui comportament, dar şi cauza reală a a nevoii mele interioare de a mă simţi mare, atenţie, nu în sensul de gras, şi apoi se face corecţia."

Anca Alungulesei: "Cel mai important aspect este partea psiho. Deci înveţi să lucrezi cu creierul tău, evident, ajutat. Înveţi, de fapt, să vorbeşti pe limba lui. În psiho-dietă avem o dinamică împărţită în trei elemente şi anume: lucrul pe relaţia pe care eu personal o am cu mâncarea şi pe care am învăţat-o în timp, lucrul în relaţia cu propriul meu corp, adică cum mă văd eu pe mine şi de ce simt nevoia la nivel de subconştient să mă pedepsesc şi lucrul pe greutate."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Care este legătura dintre hipnoterapie şi scăderea în greutate