Antena Meniu Search
x

Video Primul album de muzică fado lansat de Ioana Dichiseanu, fiica regretatului actor Ion Dichiseanu

Anul 2022 aduce pe piaţa muzicală un proiect de anvergură, unic în România. Un album de muzică fado, în interpretarea Ioanei Dichiseanu. Fiica marelui actor Ion Dichiseanu este prima artistă din ţară care a creat un astfel de album. Sunt melodii cântate exclusiv în limba portugheză şi au fost create cu ajutorul cunoscutului orchestrator Andrei Kerestely. 

de Redactia Observator

la 03.02.2022, 13:45

Vezi și

Ioana Dichiseanu a sosit în platoul Observator, împreună cu fiica ei, Anastasia. 

Ioana Dichiseanu: Multă lume s-ar putea întreba dacă este vocea mea în realitate sau nu. Piesele sunt un fel de omagiu adus Amaliei Rodrigues, pentru că este regina fado-ului şi e declarată patrimoniu naţional al Portugaliei. Am şi melodii cântate de Anna Mura pe album, sunt cover-uri. Este foarte greu să găseşti un compozitor care să înţeleagă muzica fado şi să compună special pentru tine, melodii care să-ţi vină bine pe voce. Mai ales în România. 

Muzica fado ca terapie pentru suflet

Ioana Dichiseanu: Este terapie. (...) 90% din ce înseamnă fado este muzica pentru inima albastră. Un fel de sora romanţei noastre. (...) Am ascultat poveştile spuse de tata. Fusese acasă la Amalia Rodrigues şi a fost foarte plăcut impresionat de tot ce înseamnă cultura portugheză. Am început să ascult şi eu fado. Mi-a plăcut.

Pe acelaşi subiect

Primele sărbători fără Ion Dichiseanu

Ioana Dichiseanu: Tata era genul de om extrem de pozitiv şi optimist, cu toate că avea şi el propriile nelinişti, fel şi fel de trăiri. Era jovial, exuberant, nu lăsa să se vadă în cazul în care avea vreo tristeţe. Probabil că am moştenit această trăsătură de caracter. Dar şi pe sănătatea mea şi-au pus amprenta toate acele luni de chin. 

Interviul poate fi urmărit integral în materialul VIDEO de mai sus.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Primul album de muzică fado lansat de Ioana Dichiseanu, fiica regretatului actor Ion Dichiseanu