Antena Meniu Search
x

Video Roboţelul care reprezintă România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA

Trei echipe de tineri talentaţi şi inteligenţi vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Robotică din Statele Unite ale Americii. Asta după ce anul trecut ţara noastră a obţinut primul loc în lume la acest capitol.

de Redactia Observator

la 15.03.2023, 17:07

Vezi și

Dana Războiu este numele din spatele acestei competiţii. Din dragoste pentru fiul ei şi pentru marea lui pasiune, a devenit un deschizător de drumuri în domeniul roboticii din România.

Dana Războiu: "Mă încarc energetic când sunt în prezenţa lor, pentru că sunt atât de pasionaţi şi atât de serioşi, atât de convinşi că vor câştiga mulţi dintre ei, încât mă încarcă şi pe mine energetic, chiar îmi dă o energie. Am trei mii de robotişti în toată ţara. Noi ne ocupăm de copiii de liceu, de la 13 ani până la 18-19 ani pentru liceu. După aceea ei rămân în organizarea competiţiei în România."

Miercuri a venit la Observator 12-14 împreună cu doi dintre tinerii calificaţi la Campionatul Mondial de Robotică din State: Irina Dascălu şi Ştefan Ţaga.

Ştefan: "Sunt foarte multe piese făcute de noi, proiectate. Ceea ce trebuie să înţelegeţi este că noi nu ne cumpărăm toate piesele de pe robot. 90% este proiectat de noi, deci sunt invenţiile noastre, sunt făcute custom am putea spune. Softul este oferit de competiţie, le programăm în Java, dar foarte mult din partea de control a robotului este materie de facultate, adică este extrem de greu, mai ales că programarea pentru această competiţie reprezintă diferenţa dintre locul 10 şi locul întâi."

Cât ar costa robotul: 4-5000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Invitatii Observator 12-14 » Roboţelul care reprezintă România la Campionatul Mondial de Robotică din SUA