Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Ai răbdare de trei ori mai mult, dar câştigul creşte de zece ori. Cum investim economiile familiei

Astăzi, la IQ Financiar, economistul Iancu Guda ne explică principiile pentru planificarea financiară în familie. Sunt foarte importante, pentru că doar aşa avem claritate, limpezime şi ştim ce să facem cu banii pe termen lung.

de Iancu Guda

la 28.10.2024 , 07:43

Totul începe cu un vis, mai ales în investiţii. Acesta îţi va da motivaţie, răbdare şi disciplină pe termen lung. Apoi, trebuie să ai un obiectiv clar. Visul trebuie să fie ancorat într-o sumă şi un termen. 

Mai departe, obiectivele trebuie să fie pe termen lung. Dacă investeşti pe 10 ani, vei avea un randament de 160% cumulat, dar dacă investeşti pe 30 de ani, vei avea 1600%. Ai răbdare de trei ori mai mult, dar câştigul creşte de 10 ori, pentru că dobânda la dobândă creşte exponenţial pe termen lung. Dacă ai aceste obiective clare, ştii cât să economiseşti şi cât este suficient.

Foarte important este să rezistăm mirajului de a încerca să câştigăm mulţi bani repede. 

Vezi și

Cum se face un plan corect de investiţii

De asemenea, să investim în fiecare lună diversificat. Apoi, aceste economii pot fi maximizate dacă ne monitorizăm cheltuelile şi reducem risipa. 

Nu în ultimul rând, trebuie să investim potrivit, pentru fiecare obiectiv în parte.

Iancu Guda Like

Iancu Guda este specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai.

Întrebarea zilei
Mergeţi să votaţi la alegerile parlamentare?
Observator » IQ Financiar » Ai răbdare de trei ori mai mult, dar câştigul creşte de zece ori. Cum investim economiile familiei