Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unde să îţi ţii economiile şi în ce să investeşti. Ai acces oricând la bani și te protejează împotriva inflației

Astăzi, Iancu Guda ne învață cum să fim deștepți cu banii. Principii de planificare financiară în familie, economii, investiții ca să trăim mai bine și să reducem risipa.

de Iancu Guda

la 23.10.2024 , 07:51

Multă lume ține banii în depozite. Sfatul meu este să îți faci trei depozite egale, pe lei, dolari și euro, deschise în 3 luni consecutive, cu scadență trimestrială.

Ai acces oricând la bani și te protejează împotriva inflației. 

Fără diversificare nu avem cum să ne stabilizăm situația financiară a familiei. A diversifica banii pe mai multe riscuri înseamnă în felul următor: economiile mele se duc în proporție de 30% pe riscuri mici, 60% pe riscuri medii și doar 10% pe riscuri ridicate, adică pariuri sportive sau criptomonede. Dacă eu am această diversificare în funcție de risc și randament voi reuși să diversific și să reduc riscul.

Vezi și

Unde să îți ții economiile

Pe acelaşi subiect

Pe risc mic sunt depozitele bancare, numerarul și obligațiunile suverane.

Dacă merg pe risc mediu, practic avem obligațiuni corporative, acțiuni pe termen lung, afaceri private, fonduri mutuale, ETF-uri sau imobiliare.

Dacă vorbim de risc ridicat, vorbim de criptomonede, pariuri sportive, jocuri speculative și așa mai departe. Maximum 10% din avuția noastră să fie speculată pe această zonă riscantă.

Iancu Guda Like

Iancu Guda este specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să căutaţi semnificaţia viselor?
Observator » IQ Financiar » Unde să îţi ţii economiile şi în ce să investeşti. Ai acces oricând la bani și te protejează împotriva inflației