Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum să investim ca să nu sărăcim și ce înseamnă principiul TVA

Astăzi, Iancu Guda ne spune cum să economisim şi să investim ca să reducem risipa, să ne atingem obiectivele financiare, să trăim bine, să avem stabilitate. 

de Iancu Guda

la 22.10.2024 , 08:10

Un principiu foarte important care ne ajută să reducem riscul este acela de a ne diversifica investiţiile. Vorba românească: Nu îţi pune toate ouăle în acelaşi coş! Dacă noi ne punem toţi banii în ceva şi acel ceva pierde, preţul scade, atunci noi sărăcim. Este bine să ai ouăle în mai multe coşuri pentru că, dacă ai o problemă, ai banii în mai multe active și nu se vor prăbuși toate în același timp. 

Ce înseamnă principiul TVA

90% din banii românilor sunt în imobiliare (70%) și în depozite bancare (12%). Avem concentrare, nu avem diversificare. Dacă punem și bijuterii și mașini, 95% din banii românilor sunt blocați și nu produc.

Vezi și

Diversificarea investițiilor înseamnă să ai principiul TVA: Țări - Valute - Active.

Vom vedea cum pot eu, din România, să investesc bani în SUA, cu telefonul, sigur, reglementat și să am acces la acești bani imediat, a doua zi, și să reduc riscul diversificându-mă.

Diversificarea nu înseamnă să ai banii în mai multe tipuri de active din aceeași clasă. Nu uitați să vă investiți banii în mai multe țări, valute, active. Pare greu, dar se poate face. Totul depinde de noi. 

Iancu Guda Like

Iancu Guda este specialistul economic al Observator pe toate evenimentele cu impact financiar din România şi nu numai.

Întrebarea zilei
Preferaţi să cumpăraţi aur sau să deschideţi conturi de economii?
Observator » IQ Financiar » Cum să investim ca să nu sărăcim și ce înseamnă principiul TVA