Antena Meniu Search
x

Video Cine este Momiji Nishiya, mica senzaţie a sportului japonez care a scris istorie la Tokyo

Două fete au transformat arena olimpică în propriul lor loc de joacă. La doar 13 ani, Momiji Nishiya a scris istorie la Tokyo. Ea și o altă adolescentă din Brazilia sunt printre cele mai tinere medaliate olimpice din istorie, cu aur şi argint, la skateboarding. Avem şi noi un copil miracol la Jocurile Olimpice, înotătorul David Popovici s-a calificat în finala la 200 de metri liber.

de Redactia Observator

la 26.07.2021, 21:19

Vezi și

Ea este Momiji Nishiya, mica senzaţie a sportului japonez. Acum, La 13 ani, este cea mai tânără medaliată olimpică din istoria Japoniei şi a doua cea mai tânără medaliată cu aur din istoria Jocurilor Olimpice. S-a apucat de skateboarding pentru a petrece mai mult timp cu fratele ei, la rândul lui îndrăgostit de acest sport.

Momiji Nishiya a avut alături, pe podium, alte două adolescente sub 16 ani

De altfel, pe podiumul de la proba de skateboarding, sport introdus pentru prima oară la Tokyo în programul olimpic, au urcat cei mai tineri sportivi din in istoria Jocurilor. Medalia de argint a fost câştigată tot de o fată de 13 ani. Rayssa Leal este din Brazilia, iar placa îi este cel mai bun prieten din primii ani de viaţă.

Pe podium a mai urcat o sportivă niponă. Funa Nakayama are 16 ani şi de azi o medalie olimpică de bronz.

David Popovici, copilul-minune al României, la Tokyo

La Tokyo avem şi noi un copil-minune. La doar 16 ani, înotătorul David Popovici va concura mâine dis de dimineaţă în finala de la 200 de metri liber, iar după prânz în calificări pentru 100 de metri liber. Este deja o vedetă în lumea nataţiei, iar comentatorii străini se întreabă de unde a apărut acest fenomen.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Cine este Momiji Nishiya, mica senzaţie a sportului japonez care a scris istorie la Tokyo