Antena Meniu Search
x

Echipa de gimnastică feminină din SUA a părăsit satul olimpic de la Tokyo de teama infectării cu coronavirus

Pe fondul îngrijorărilor sporite cu privire la COVID-19, echipa de gimnastică feminină din SUA, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a ales să părăsească satul olimpic şi să se mute într-un hotel din oraş.

de Redactia Observator

la 22.07.2021, 18:34

Echipa feminină de gimnastică a SUA
Echipa feminină de gimnastică a SUA - Profimedia

"A fost o decizie pe care am luat-o cu toții împreună, știm că nu este ideală pentru experiența olimpică, dar nimic nu este ideal în timpul unei pandemii", a scris pe Twitter Cecile Landi, antrenorul gimnastelor Simone Biles și Jordan Chiles, transmite New York Post.

Luni, Kara Eaker, rezervă în echipă, a fost prima concurentă din SUA depistată cu COVID-19. Eaker, care este vaccinată, a avut un rezultat pozitiv după testarea din timpul antrenamentului pe care l-a avut în Narita, Japonia. În prezent se află în carantină, la fel și Leanne Wong, o altă rezervă și colegă de antrenament care a fost considerată un contact apropiat. 

Numărul cazurilor de infectare în rândul sportivilor este în continuă creştere

"Întreaga delegație continuă să fie vigilentă și va menține protocoale stricte cât timp se află la Tokyo", a declarat Federația Americană de Gimnastică, luni, într-un comunicat. Decizia echipei de a se muta într-un hotel vine pe fondul unei creșteri a cazurilor COVID-19 cu varianta Delta. Echipa americană este principala favorită pentru câştigarea celui de-al treilea titlu olimpic consecutiv la Tokyo .

De luni seara, 75 de cazuri COVID-19 au fost raportate în rândul sportivilor de la Jocurile Olimpice, inclusiv sportivi care au sunt cazați în satul olimpic. Marți, Tokyo a raportat peste 1.300 de cazuri de COVID-19, cu 550 mai mult decât numărul total din săptămâna precedentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Echipa de gimnastică feminină din SUA a părăsit satul olimpic de la Tokyo de teama infectării cu coronavirus