Antena Meniu Search
x

Primele meciuri de fotbal şi de softball deschid Jocurile Olimpice de la Tokyo

Oficial, a 32-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară, de la Tokyo, începe vineri, pe 23 iulie, când este programată inclusiv ceremonia de deschidere, însă evenimente sportive din cadrul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice sunt programate încă de miercuri, 21 iulie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 21.07.2021, 07:38

Ellen White este una dintre vedetele turneului feminin de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo
Ellen White este una dintre vedetele turneului feminin de fotbal de la Jocurile Olimpice de la Tokyo - Profimedia
  • Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost amânate un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, primele meciuri de fotbal şi de softball deschid, practic, Jocurile Olimpice de la Tokyo. Miercuri avem programate primele meciuri de fotbal din turneul feminin, balul urmând a fi deschis, de la 10.30, ora României, de duelul dintre Marea Britanie şi Chile.

Tot miercuri, în turneul feminin de fotbal, mai sunt programate meciurile China - Brazilia, Suedia - Statele Unite ale Americii, Japonia - Canada, Zambia - Olanda şi Australia - Noua Zeelandă.

Turneul de softball revine la Jocurile Olimpice de vară după o pauză de 12 ani şi este luat în calcul doar pentru această ediţie, urmând să iasă din program la ediţia din 2024 care ar urma să aibă loc la Paris (Franţa).

Echipa de fotbal a României intră joi în competiţie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo

De altfel, turneul de softball a deschis cu adevărat ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară, Japonia învingând echipa Australiei cu 8-1 în primul eveniment sportiv organizat în legătură cu actuala ediţie a Jocurilor Olimpice. Tot miercuri, în turneul de softball avem Italia - Statele Unite ale Americii şi Mexic - Canada.

Turneele de softball şi fotbal continuă şi joi, pe 22 iulie, când ar urma să intre în focuri şi primii sportivi români, echipa de fotbal a României urmând să dea piept, în prima etapă a grupelor, cu formaţia statului Honduras. Vă reamintim că echipa de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B de la Jocurile Olimpice, alături de Honduras, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Primele meciuri de fotbal şi de softball deschid Jocurile Olimpice de la Tokyo