Antena Meniu Search
x

Răsturnare de situație. Simone Biles nu este accidentată, dar spune că are probleme ”emoționale” după ce rusoaicele au luat aurul

Simone Biles a declarat că retragerea ei surprinzătoare din finala pe echipe la gimnastică feminină nu a fost cauzată de o accidentare, deși din punct de vedere emoțional, este clar că presiunea Jocurilor Olimpice o afectează.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 18:26

Răsturnare de situație. Simone Biles nu este accidentată, dar spune că are probleme ”emoționale” după ce rusoaicele au luat aurul
Răsturnare de situație. Simone Biles nu este accidentată, dar spune că are probleme ”emoționale” după ce rusoaicele au luat aurul - Profimedia

Toată lumea, inclusiv presa și fanii, au suspectat că retragerea superstarului din gimnastica feminină, Simone Biles, din finala pe echipe de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, câștigată în cele din urmă de rusoaice, este cauzată de o accidentare la gleznă.

„Din punct de vedere fizic, mă simt bine, sunt în formă. Din punct de vedere emoțional, variază în funcție de moment și moment. Venirea aici la Jocurile Olimpice și faptul că sunt vedeta principală nu este un lucru ușor, așa că încercăm să luăm lucrurile pe rând și vom vedea”, i-a spus în exclusivitate Simone Biles, jurnalistei Hoda Kotb de la Today

Hoda întreba-o pe Biles dacă ne putem aștepta să o vedem în competiția individuală de joi, unde trebuie să-și apere titlul. "Vom analiza zi de zi și vom vedea", a spus ea. De asemenea, Biles a împărtășit ceea ce le-a spus colegelor de echipă, emoționate când au aflat că Simone s-a retras din finala de azi. „S-au speriat”, a spus Biles. „ Plângeau, iar eu le-am spus:„ Fetelor trebuie să vă relaxați, veți fi bine fără mine. Mergeți și luptați cum ați făcut la antrenamente, aratăți totul și vedeți ce se întâmplă "

Federația americană de Gimnastică a declarat anterior într-un comunicat că retragerea lui Biles este cauzată de „o problemă medicală”, spunând că superstarul în vârstă de 24 de ani „va fi evaluat zilnic pentru a primi autorizație medicală pentru viitoarele competiții”.

Pe acelaşi subiect

Prima înfrângere suferită de SUA în 11 ani

Cvadrupla campioană olimpică la gimnastică Simone Biles a fost înlocuită de Jordan Chiles la paralele și bârnă. Biles a invocat o accidentare la sărituri, prima probă în care a concurat.

 A fost notată doar cu 13.766 după ce a ratat săritura Amânar, o notă necaracteristic de mică pentru o gimnastă de anvergura ei.  Apoi s-a retras cu medicii, revenind bandajată la piciorul drept. Gimnasta s-a echipat în trening și a stat alături de coechipierele ei, pe care le-a îmbrăţişat. Biles a evoluat ezitant şi sub aşteptări şi în concursul de calificare, însă nu a anunţat că ar suferi din cauza unei probleme de sănătate.

”Sincer, în acel moment, am știut că trebuie să mă pun în pantofii ei și să arăt lumii că, indiferent ce se întâmplă, toți putem lua locul unei persoane care este grozavă", a spus Chiles despre înlocuirea lui Biles. "Este foarte greu să pierzi un coechipier, mai ales pe cineva atât de uimitor", a declarat coechipiera Suni Lee.

Americancele s-au adunat în absența lui Biles, recuperând puncte prețioase la bârnă iar fanii se așteptau să bată Rusia la sol, unde Jordan Chiles a ratat. În final Comitetul Olimpic Rus, echipa feminină a Rusiei, a învins americancele cu 3.432 de puncte. A fost prima pierdere suferită de SUA într-o competiție globală pe echipe din 2010 încoace. 

„Sunt OK, sunt foarte frustrată de modul în care s-a desfășurat noaptea, dar foarte mândră de aceste fete care au făcut ceea ce trebuiau să facă, iar acum suntem medaliați cu argint olimpic, așa că este ceva ce vom prețui pentru totdeauna", a spus Biles. „Sperăm că America încă ne iubește”.

Retragerea lui Biles, cea mai decorată gimnastă din toate timpurile, a venit după o evoluție sub așteptări în timpul calificărilor. „Nu a fost o zi ușoară sau cea mai bună, dar am reușit”, a scris Biles pe Instagram după calificări. "Simt cu adevărat că am greutatea întregii lumii pe umeri uneori. Știu că pare că ignor și arăt că presiunea nu mă afectează, dar este al naibii de greu hahaha! Jocurile Olimpice nu sunt o glumă! Dar sunt fericită că familia mea a putut să fie cu mine. Practic, înseamnă totul pentru mine!"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Jocurile Olimpice de la Tokyo » Răsturnare de situație. Simone Biles nu este accidentată, dar spune că are probleme ”emoționale” după ce rusoaicele au luat aurul