Video

Elicopterul care a aterizat forțat în Capitală. Anchetatorii vor să afle ce au discutat piloții cu turnul de control

De Bogdan Ocnaru.
Publicat: 16.07.2021, 14:33.
Actualizat: 16.07.2021, 14:44

Elicopterul militar care a aterizat forţat într-una dintre cele mai aglomerate zone ale Capitalei a fost transportat la câteva ore după incident la baza aeriana 90. Între timp specialişti ai forțelor aeriene române și americane fac o anchetă comună, iar Parchetul Militar București a deschis un dosar penal care trebuie să lămurească dacă a fost vorba despre o defecţiune sau despre o eroare umană.

Investigatorii români şi cei americani vor lua registratorul de voci care popular se numeşte cutie neagră. Este esenţial să afle ce au discutat piloţii înainte de producerea incidentului, dar şi care a fost schimbul de replici dintre aceşti piloţi şi turnul de control. Trebuie să afle motivul pentru care elicopterul a ajuns să aterizeze în centrul Capitalei. După astfel de incidente se obişnuieşte ca aeronavele, elicopterele de acest tip vor fi ţinute la sol. Acum se află la baza militară aeriană la sol şi urmează să ajungă la Kogălniceau, acolo unde militarii din SUA au o bază. Este probabil ca el să rămână în România pentru investigaţii.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.