Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Audieri DIICOT într-un scandal de spionaj. Date secrete din România ar fi ajuns în Rusia, printr-o companie controlată de Gazprom

Scandal de spionaj la o companie controlată de Gazprom. Au fost percheziţii de amploare, la Timişoara, la o firmă controlată de gigantul rusesc. Procurorii DIICOT au suspiciuni că date secrete din România ar fi ajuns în Rusia, potrivit unor surse judiciare.

De Bianca Iacob la 03.10.2022, 20:59
Vezi și

"Ancheta vizează date geologice şi de producţie din domeniul petrolier, care ar fi ajuns pe axa Belgrad - Moscova. Compania NIS Petrol trebuia să înştiinţeze statul cu privire la unele prospecţiuni făcute în legătură cu zăcămintele de ţiţei din România, potrivit unor surse judiciare. Luni dimineaţă au fost percheziţii de amploare la Timişoara, dar şi la Bucureşti. Sunt la această oră audiate mai multe persoane la sediul DIICOT Timiş, printre care ar fi şi conducerea companiei NIS Petrol. Ar da explicaţii în acest dosar in rem deschis de procurorii DIICOT, într-o cauză care are în vedere două infracţiuni. O dată legat de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi transfer neautorizat de date", spune Bianca Iacob, reporter Observator.

Suspiciuni de spionaj privind zăcămintele de petrol din România

"Până la această oră nu avem o informare oficială a DIICOT pentru care sunt făcute aceste audieri şi au avut loc percheziţiile de dimineaţă. Ce ştim, însă, este că în 2014 a mai fost un alt scandal legat de această companie în care un geolog sârb ar fi vrut să scoată din România date secrete şi a fost împiedicat. Rămâne de văzut dacă aceste dosare sunt corelate sau este vorba de altceva", adaugă Bianca Iacob, reporter Observator.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Justitie » Audieri DIICOT într-un scandal de spionaj. Date secrete din România ar fi ajuns în Rusia, printr-o companie controlată de Gazprom

Breaking News

Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoarele. Când revin temperaturile de...

Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoarele. Când revin temperaturile de iarnă