Antena Meniu Search
x

Sentinţa primită de românul judecat în furtul a peste 2 milioane de litri de kerosen dintr-o conductă NATO în Belgia

Banda de hoţi care a furat peste 2 milioane de litri de kerosen dintr-o conductă NATO din Belgia, în urmă cu aproape patru ani, şi-a aflat sentinţele. Bărbaţii au primit între 2 şi 8 ani de închisoare, dar şi amenzi cuprinse între 160.000 şi 240.000 de euro. Inculpatul român care avea rolul de şofer a fost achitat, potrivit site-ului belgian 7sur7.

de Redactia Observator

la 05.10.2022, 16:17

Peste două milioane de litri de kerosen au fost furaţi dintr-o conductă NATO din Belgia
Peste două milioane de litri de kerosen au fost furaţi dintr-o conductă NATO din Belgia - GettyImages

Tribunalul Penal Hainaut din Belgia i-a condamnat pe bărbații implicați în furtul de kerosen din conducta NATO. Peste două milioane de litri fuseseră deviați de la o conductă care traversa orașul Beloeil. Liderul bandei, care este cetăţean rus, a fost condamnat la opt ani de închisoare. În plus, el mai are de plătit şi o amendă de 240.000 de euro.

Un alt membru, de origine italiană, a fost condamnat la 4 ani de închisoare și la plata unei amenzi de 160.000 de euro. Ancheta a stabilit că el avea un rol secundar în furtul de kerosen. Inculpatul român, cel care a fost şoferul hoţilor, a fost găsit nevinovat de către procurori şi a fost achitat.

Arestarea hoţilor a fost solicitată imediat de către procuratură. Avocatul inculpatului italian s-a opus, declarând că clientul ei se află în Italia și că își va ispăși pedeapsa în țara sa. Pe de altă parte, a fost pronunțată arestarea inculpatului rus.

Furtul a fost descoperit în anul 2019

Potrivit 7sur7, furtul a fost descoperit în vara anului 2019. Un reprezentant al Organizației Belgiene de Conducte a depus o plângere prin care se constatau scăderi anormale de presiune pe conducta situată între Quevaucamps și Rumes, în decembrie 2018.

Pe 17 septembrie 2019, un camion înmatriculat în Italia care transporta kerosen a fost oprit la o zonă de deservire a autostrăzii din Froyennes. În urma declarațiilor şoferului camionului, polițiștii au descoperit o ţeavă care era legată de conducta NATO şi avea ieşire la un depozit situat în Basècles, închiriat de un moldovean, şef al unei companii de transport. El a fost condamnat la 3 ani de închisoare, iar bărbaţii care păzeau depozitul au primit câte 2 ani de închisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Sentinţa primită de românul judecat în furtul a peste 2 milioane de litri de kerosen dintr-o conductă NATO în Belgia