Antena Meniu Search
x

Video Cruzimea faţă de animale, sancţionată aspru prin lege. Pedepsele ar putea ajunge şi la 7 ani de închisoare

Cruzimea faţă de animale va fi aspru sancţionată, iar pedepsele vor putea ajunge şi până la 7 ani de închisoare! Un proiect de lege în acest sens a fost votat în Parlament, iar în curând vom vedea şi primele efecte. Sunt vizate persoanele care schingiuiesc, ucid sau rănesc intenţionat animalele. Vor fi pedepsiţi şi cei care organizează lupte cu sau între animale. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 14.04.2022, 14:29

Vezi și

Cele mai mari pedepse vor fi pentru cei care omoară animale sau organizează lupte între acestea: între 2 şi 7 ani de închisoare. Dar nici folosirea animalelor în spectacole de circ sau evenimente similare nu va fi iertată de lege. Asta pentru că dacă proiectul va fi promulgat, cei găsiţi vinovaţi riscă pedepse de până la 5 ani după gratii sua amendă. Aici se încadrează şi practicarea tirului sau rănirea animalelor în mod intenţionat.

Proiectul de lege, votat în unanimitate

Proiectul de lege a trecut miercuri de Camera Deputaţilor cu unanimitate de voturi şi ar urma să fie promulgat de preşedintele Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » Cruzimea faţă de animale, sancţionată aspru prin lege. Pedepsele ar putea ajunge şi la 7 ani de închisoare