Antena Meniu Search
x

Decizie istorică în România. Un tânăr a fost condamnat la închisoare după ce a postat online poze indecente cu fosta iubită şi a hărţuit-o

Decizie istorică în România! Un tănăr a fost condamnat de către judecătoria din Timişoara la închisoare cu executare deoarece a postat imagini intime pe Facebook cu fosta lui parteneră. Decizia este una istorică, ea fiind prima sentinţă care trimite după gratii o persoană care distribuie pe internet astfel de imagini.  

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 11.10.2023, 13:42

Vezi și

Un an şi trei luni va sta la închisoare tânărul de 27 de ani din Mehedinţi pentru că a distrubuit în mediul online imagini indecente cu fosta lui iubita. Totul s-a întâmplat după ce aceştia s-au despărţit, iar enervat de acest lucru bărbatul a început să o hărţuiască.

I-a trimis mesaje în repetate rânduri prin care a şi ameninţat-o chiar cu bătaia, iar ulterior s-a logat pe contul ei de Facebook şi a încârcat un filmuleţ în care întreţineau relaţii sexuale atunci când încă formau un cuplu. Până la mijlocul acestui an ar fi scăpat cel mult cu amendă pentru astfel de faptă.

Din luna iunie însă, legea s-a schimbat, astfel că publicarea, distribuirea sau chiar trimiterea în privat a unor imagini nud, fără acordul persoanei respective se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni, la trei ani. În acest mod România s-a alăturat ţărilor care au incriminat tipul acesta de răzbunare printre care Franţa, Germania, Marea Britanie, Statele Unite, Australia şi Japonia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Justitie » Decizie istorică în România. Un tânăr a fost condamnat la închisoare după ce a postat online poze indecente cu fosta iubită şi a hărţuit-o