Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Doi fugari români periculoşi, aduși în ţară pentru a-și executa pedepsele. Unul exploata minori, celălalt trafica droguri

Doi fugari periculoşi au fost aduşi noaptea trecută în România, pentru a-şi executa pedepsele. Anunţul a fost făcut de Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, prin intermediul unei postări pe Facebook.

de Redactia Observator

la 06.09.2024 , 11:20

Este vorba despre Ionel Andreescu, condamnat la 6 ani și 6 luni pentru trafic de minori, adus din Marea Britanie, şi Vasile Arcăleanu, condamnat la 3 ani și 6 luni pentru trafic de droguri, adus din Olanda. Potrivit lui Gorghiu, cei doi se adaugă celor peste 530 de fugari aduși în țară anul acesta.

Articolul continuă după reclamă

"Alti doi fugari periculoși au fost aduși în această noapte în România pentru a-și executa pedepsele.

Pe acelaşi subiect
  • Andreescu Ionel a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare pentru trafic de minori. A fost adus din Marea Britanie, unde a fugit după ce justiția din România l-a condamnat pentru că a exploatat persoane vulnerabile.

M-am văzut chiar ieri cu omoloaga din Regatul Unit, Shabana Mahmood. Și am discutat despre acest subiect. Traficul de persoane este infracțiunea nr. 1 în cooperarea noastră cu Regatul Unit . Statistica arată că, anual, peste 500 de copii români devin victime ale traficului de persoane. În primele 6 luni ale anului 2024, avem aproape 1200 de dosare active privind traficul de persoane și minori. 235 de dosare sunt noi. România are din mai o Strategie Națională privind combaterea traficului de persoane (2024-2028). Ajutăm cum putem victimele. Ministerul Justiției oferă vouchere victimelor infracțiunilor, inclusiv pentru traficul de persoane. Mulțumim partenerilor britanici. Sunt un mare sprijin în lupta noastră împotriva crimei organizate și sunt țara nr. 1 când vine vorba de predarea fugarilor. 140 de fugari au fost aduși de acolo în primele 8 luni ale lui 2024.

  • Arcăleanu Vasile, adus din Olanda, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni pentru trafic de droguri de mare risc.

Cei doi se adaugă unui contingent de peste 530 de fugari aduși în țară anul acesta", a scris Alina Gorghiu pe pagina de Facebook. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Gorghiu: Aducerea în ţară a celor care fug de justiţia românească, prioritatea zero a mandatului meu

La sfârșitul lunii iulie, Alina Gorghiu declara, în cadrul Reuniunii anuale a Diplomaţiei că cere sprijinul în continuare pentru demersurile de aducere în ţară a celor care fug de justiţia românească, prioritatea zero a mandatului ei de ministru.

Ministrul a spus că a reuşit, prin cooperare judiciară, să aducă în 2023 peste 800 de fugari.

"Vă cer sprijinul în continuare pentru demersurile de aducere în ţară a celor care fug de justiţia românească, prioritatea zero a mandatului meu de ministru. Realizarea acestui obiectiv este esenţială pentru imaginea României şi am reuşit, prin cooperare judiciară, să aducem în 2023 peste 800 de fugari, iar anul acesta, până acum, peste 430", spune atunci Gorghiu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Justiţie » Doi fugari români periculoşi, aduși în ţară pentru a-și executa pedepsele. Unul exploata minori, celălalt trafica droguri