Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Doi șefi de la Crimă Organizată Oradea, acuzați că au falsificat o hârtie pentru a-l ajuta pe Victoraș Micula să scape de închisoare

Victoraş Micula, pedeapsă la jumătate cu mărturie falsă. Doi şefi de la Crimă Organizată Oradea sunt acuzaţi că au falsificat o hârtie prin care i se atribuia lui Micula capturarea unor traficanţi de droguri. 

de Bianca Iacob

la 15.10.2024 , 20:26

Cei doi şefi de la Crimă Organizată ar fi făcut o adresă prin care susţineau că, în anul 2018, datorită mărturiei lui Victoraş Micula, au fost prinşi în flagrant doi traficanţi de droguri şi apoi trimişi în judecată.

În schimbul acestui presupus denunţ, Victoraş Micula ar fi trebuit să beneficieze de reducerea la jumătate a limitelor de pedeapsă în dosarul în care este cercetat pentru că a accesat ilegal baza de date a Poliţiei, s-a îmbrăcat în poliţist şi chiar a participat la o percheziţie.

Dosarul trenează în instanţă încă din 2020, fără nicio decizie. Între timp, faptele s-au şi prescris

Vezi și

Planul celor doi poliţişti a fost dejucat de procurorii DIICOT în martie 2023. Când, la instanţă, au descoperit această hârtie falsă în dosarul celor doi traficanţi de droguri pe care îl trimiteau în judecată.

Atunci, procurorii DIICOT au sesizat DNA-ul. S-a constituit un dosar şi, astfel, cei doi poliţişti au devenit suspecţi, au fost plasaţi sunt sub control judiciar şi sunt acuzaţi acum de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei. 

Între timp, unul dintre ei s-a pensionat, altul abia a depus dosarul cu acelaşi scop.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Justiţie » Doi șefi de la Crimă Organizată Oradea, acuzați că au falsificat o hârtie pentru a-l ajuta pe Victoraș Micula să scape de închisoare