Antena Meniu Search
x

Detalii şocante din procesul lui Victoraş Micula. Arma cu care a tras de pe podul din Oradea era letală. Cum a încercat să-i păcălească pe anchetatori

Au apărut detalii şocante din procesul lui Victoraş Micula, condamnat la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a tras cu o puşcă, de pe un pod din Oradea. Procurorii au reuşit să arate că arma folosită era una letală, şi nu de tip airsoft, aşa cum a susţinut tânărul milionar. În plus, fiul magnatului Viorel Micula. ar fi cheltuit zeci de mii de euro pentru colecţia lui de arme şi muniţie.   

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 12.03.2024, 14:09

Vezi și

Pentru a documenta întreaga activitate infracţională, anchetatorii s-au folosit de declaraţiile martorilor, au folosit inclusiv un martor sub acoperire. Mai mult, anchetatorii au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere amplasate pe domeniul milionarului şi aşa au putut observa că timp de 20 de zile, Victoraş Micula a transportat arme în şi din curtea sa.

Pe aceste arme a plătit 40.000 de euro şi le-a înregistrat pe numele şoferului său, complice în acest dosar. Dosarul a ajuns în atenţia anchetatorilor în martie 2019, atunci când Victoraş Micula apare într-o înregistrare publicată pe reţelele de socializare, trăgând cu ama pe un pod din Oradea. 

Pentru a scăpa basma curată, tânărul milionar s-a prezentat la poliţie, unde a predat o armă de tip airsoft, care nu necesită autorizaţie în România. În schimb, arma pe care a folosit-o şi care apare în înregistrarea de pe social media, a vopsit-o şi a recondiţionat-o astfel încât, la un eventual control, să nu poate fi sesizată că este cea folosită la cursa de maşini. 

Instanţa a decis închisoare pentru Victoraş Micula, însă acesta a contestat decizia în speranţa că va scăpa de executare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Detalii şocante din procesul lui Victoraş Micula. Arma cu care a tras de pe podul din Oradea era letală. Cum a încercat să-i păcălească pe anchetatori