Antena Meniu Search
x

Video Femeie de 40 de ani, moartă după ce medicul Gheorghe Neaţă i-ar fi tăiat din greşeală intestinul. Doctorul e celebru pentru că lua şpagă şi apoi se ruga la Dumnezeu să nu fie prins

Un cunoscut medic ORL din Buzău a fost arestat la domiciliu, după ce ar fi cerut 1.500 de lei de la familia unui copil pentru a-l opera. Flagrantul a fost organizat chiar în ziua în care urma să aibă loc intervenţia chirurgicală. Iar un alt medic din Gorj, trimis în judecată tot în urma banilor încasati de la pacienţi, este acuzat acum de ucidere din culpă.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 12.04.2023, 19:28

Vezi și

În timp ce medicul ORL, Viorel Chioaşcă se declară nevinovat, ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupţie îl acuză de luare de mită. Cea care i-a sesizat a fost mama unui adolescent, de la care medicul ar fi cerut bani pentru o operaţie de deviaţie de sept. Anchetatorii au găsit bancnotele marcate cu MITĂ în cabinetul său. "Momentan şi-a rezervat dreptul la tăcere. Probabil, dacă se va ajunge în faţa unui magistrat, atunci probabil că va da o declaraţie", a declarat Eugen Dinu, avocat.

Viorel Chioaşcă lucrează de peste 30 ani în cadrul Spitalului CFR Buzău. Deşi are 67 de ani şi se putea pensiona, a continuat să profeseze din cauza lipsei de medici. Pacienţii au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Un alt medic, de data aceasta din Gorj, trimis în judecată tot în urma şpăgilor încasate de la pacienţi, este acuzat acum de ucidere din culpă. Rudele unei paciente de 40 de ani a murit în urmă cu doi ani după o intervenţie chirurgicală. Femeia suferea de ocluzie intestinală, iar în timpul operaţiei Gheorghe Neaţă i-ar fi secţionat din greşeală un intestin.

"A efectuat anterior intervenţia chirurgicală asupra pacientei în cadrul spitalului judeţean de urgenţă din tg-jiu singur, fără ajutorul unui alt medic pentru care să acorde sprijin", a declarat Cristina Ciobanu, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. Soţul femeii decedate susţine că după ce şi-ar fi dat seama ce a făcut, doctorul a vrut să îi dea banii înapoi.

  • Mihai Talpă, soţul pacientei decedate: Prima dată i-am dat 1.000 de lei. După aceea 800, în orice caz, în total vreo 8.000 de lei.
  • Reporter: Practic, după ce şi-a dat seama că a greşit a încercat să vă dea dumneavoastră bani?
  • Mihai Talpă, soţul pacientei decedate: Da, bineînţeles.

Judecătorii au decis plasarea medicului sub control judiciar pentru 60 de zile. În acest timp nu are voie să profeseze. "Este vorba doar despre infracţiuni de ucidere din culpă, nu şi infracţiuni de corupţie", a declarat Irinel Prodănoiu, avocatul medicului. Mai mulţi pacienţi s-au plâns însă de faptul că au fost nevoiţi să îi dea bani medicului Neaţă pentru a fi operaţi. În iunie 2021, poliţiştii l-au filat pe medic. În numai zece zile, doctorul a luat mită de 13 ori.

Medicul este judecat deja pentru că ar fi cerut mită de la pacienţi ori rude ale acestora. Până acum, magistraţii nu au stabilit niciun verdict. La percheziţiile de acum doi ani, anchetatorii au găsit în biroul său din spital peste 70.000 de euro,  parfumuri scumpe, cafea şi ţigări. În timpul interceptărilor, procurorii au descoperit că bărbatul era conştient că faptele lui sunt în afara legii şi cerea ajutorul divin în rugăciunea zilnică. În urmă cu mai bine de 18 ani, doctorul a mai avut un dosar de culpă medicală. Atunci a fost condamnat la închisoare cu suspendare şi obligat sa plătească 80.000 de lei daune unui pacient după ce l-a anesteziat în locul specialistului. Conform declaraţiei de avere, în iulie 2021, avea în conturi peste 1,4 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Femeie de 40 de ani, moartă după ce medicul Gheorghe Neaţă i-ar fi tăiat din greşeală intestinul. Doctorul e celebru pentru că lua şpagă şi apoi se ruga la Dumnezeu să nu fie prins