Antena Meniu Search
x

Video Fugarul Cătălin Cherecheş nu scapă de închisoare în România. Primarul şpăgar s-a folosit de toată familia pentru a scăpa de pedeapsă

Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare condamnat la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, urmează să fie extrădat din Germania până pe 22 martie. Autorităţile bavareze au transmis că o escortă a Poliției Române îl va aduce în țară. Fostul edil a fugit din România cu buletinul vărului său în urmă cu patru luni, cu doar câteva ore înainte de sentinţă. Ofiţerii germani l-au prins în gara din Augsburg.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 13.03.2024, 19:43

Vezi și

Fuga lui Cătălin Cherecheş din ţară a fost una demnă de un film. Pe 24 noiembrie, cu doar o oră înainte să primească sentinţa de 5 ani de închisoare pentru luare de mită, Cherecheş a reuşit să fugă din ţară. Primarul a schimbat două taxiuri ca să scape de eventualii urmăritori şi a folosit buletinul unui văr. "Era foarte speriat, era panicat. A venit în fugă s-a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc şi mi-a scris pe parbriz Satu Mare. Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară", spunea pe 25 noiembrie 2023 taximetristul.

Fostul edil a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită

După ce i-a păcălit pe poliţiştii de frontieră, s-a oprit în Ungaria, a făcut câteva cumpărături şi şi-a continuat drumul spre Germania. Un barman i-a făcut rost de o maşină care să-l duc la Ulm, la casa mătuşii sale. Acolo a stat 2 zile ascuns până când a încercat să fugă înapoi în Austria. Mătuşa l-a dus la gara din Augsburg într-o cursă nebună, cu 200 de kilometri pe oră. Primarul fugar a fost rănit după ce a opus rezistenţă în momentul încătuşării.

Fostul edil a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul. Conform autorităţilor germane, Cătălin Cherecheş este în penitenciarul din Munchen şi va fi extrădat până pe 22 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Fugarul Cătălin Cherecheş nu scapă de închisoare în România. Primarul şpăgar s-a folosit de toată familia pentru a scăpa de pedeapsă