Antena Meniu Search
x

Video Noi imagini cu Cătălin Cherecheş în noaptea în care a fugit din ţară. Avocatul vrea să îl scape prin prescripţie

Au apărut noi imagini cu primarul din Baia Mare, căutat prin Interpol, după ce a fugit din ţară în ziua condamnării. În noaptea dispariţiei, Cătălin Cherecheş a fost filmat cum merge liniştit pe o stradă de lângă locuinţa sa, camuflat sub o glugă şi cu un ghiozdan în spate. Este în continuare de negăsit. În schimb, soţia lui a venit astăzi la Poliţia Mureş, să le aducă pachet părinţilor săi. Şi tot astăzi, poliţistul care l-a lăsat să scape pe edil a fost dat, de superiorii săi, pe mâna procurorilor. 

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 28.11.2023, 19:37

Vezi și

Noile imagini îl arată pe Cătălin Cherecheş cu o glugă pe cap şi cu un ghiozdan în spate. Este 4 dimineaţa şi primarul pleacă de acasă hotărât să iasă din ţară. Tocmai se întorsese de la primărie. A fost adus de un taximetrist pe care îl cunoştea şi credea că este urmărit de poliţie. Mai departe, a trimis şoferul la o adresă aflată în zonă şi a mers pe jos până la el.

Noi imagini cu Cătălin Cherecheş. Fuga primarului din Baia Mare

"A venit în fugă, s-a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc şi mi-a scris pe parbriz Satu Mare. Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară", povesteşte Alexandru, taximetristul care l-a plimbat pe Cătălin Cherecheş.

Ajuns în Satu Mare, Cherecheş a luat la întâmplare un alt taxi şi i-a cerut şoferului să-l ducă în Ungaria. "Era un client normal cu care am pornit la drum, fără să ştiu cine e. Eu doar mi-am făcut meseria de taximetrist, în rest nimic", spune taximetristul care l-a dus pe Cherecheş în Ungaria.

Pe acelaşi subiect

Cum ar fi reuşit să treacă graniţa

De aici, povestea a devenit subiect de anchetă în toată Poliţia Română. Pentru că era dat în consemn la frontieră, Cătălin Cherecheş a folosit buletinul vărului său din Germania, cu care seamănă foarte bine şi l-a păcălit pe vameşul care l-a controlat.

A trecut fără probleme vama Petea şi de atunci este de negăsit. Chiar premierul ar fi spus că îi este greu să creadă că fuga primarului a fost întâmplătoare, potrivit unor surse guvernamentale.

"Poliţistul care nu şi-a dat seama că primarul din Baia Mare a prezentat un alt buletin la controlul de la vamă pentru a ieşi din ţară este acum cercetat de procurori pentru neglijenţă în serviciu. Potrivit codului penal, riscă între 3 luni şi 3 ani de închisoare", transmite Cristi Popovici, reporter Observator.

Avocat: Cătălin Cherecheş ar putea scăpa de închisoare

Poliţia nu ştie cu exactitate unde este primarul. După ce s-a speculat că soţia ar fi cu el în străintate, Tabita Gliga a apărut astăzi la sediul Poliţiei Mureş. Le-a adus pachet părinţilor ei, aflaţi în arest. Dacă va fi găsit de autorităţi, Cherecheş are totuşi şanse să scape de pedepasă. Poate contesta mandatul de extrădare, pe motiv că justiţia a fost nedreaptă cu el.

Cherecheş mai are o scăpare, spune avocatul său. Pe 7 decembrie i se judecă o cerere de strămutare a procesului în care a fost deja condamnat, depusă înainte de data sentinţei. "Dacă se admite cererea de strămutare, hotărârea din apel va fi desfiinţată şi se va rejudeca procesul în apel", explică Răzvan Doseanu, avocatul lui Cătălin Cherecheş.

Practic, spune apărătorul său, ar putea scăpa de condamnare pentru că la o rejudecare a cazului s-ar depăşi termenul de prescripţe: aprilie anul viitor. Pe de altă parte, dacă nu se predă, riscă să fie judecat după noua lege a fugarului, care ar putea fi adoptată chiar mâine în Parlament.

"Legea i se va aplica atât condamnatului Cherecheş cât şi oricărui fugar care în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare după caz nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei", a declarat Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei.

În acest caz, Cătălin Cherecheş ar putea primi pe lângă cinci ani pentru corupţie, încă trei ani pentru că a fugit de pedepasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Noi imagini cu Cătălin Cherecheş în noaptea în care a fugit din ţară. Avocatul vrea să îl scape prin prescripţie