Antena Meniu Search
x

Video Gore, cel mai vânat traficant român de heroină, capturat după 10 ani de fugă. Reţeaua formată de el a cărat 6 tone de droguri în vestul Europei

Cel mai vânat traficant român de heroină a ajuns în sfârşit după gratii. A fost încarcerat în penitenciarul Rahova, la aproape 10 ani de la condamnare. De numele lui sunt legate 6 tone de heroină, dar şi arestarea clanului Preda pentru furtul armelor de la Ciorogârla. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 28.05.2021, 19:38

Vezi și

George Laurenţiu Dinu, cunoscut în lumea traficanţilor de droguri din Balcani drept Gore a fost filmat pas cu pas prin Bucureşti în timp ce negocia transporturile, tocmea cărăuşi ori îşi antama întâlniri cu posibili distribuitori locali. 

Gore era supravegheat zi şi noapte de ofiţerii antidrog. Pe de-o parte pentru că era cel mai faimos traficant din România, pe de altă parte pentru că asociatul lui, un cetăţean turc, reprezenta un risc pentru România.  

Ofiţier Antidrog: Sursa de aprovizionare era legată de gruparea PKK. 

PKK, o organizaţie teroristă acuzată de guvernul de la Ankara de foarte multe atentate. Turcul ar fi vrut să-şi extindă afacerile şi în Romînia. 

Pe acelaşi subiect

Ofiţier Antidrog: A fost primul şi singurul care a încercat să producă heroină pe teritoriul României, undeva în zona Iaşiului.

Cum funcţiona reţeaua lui Gore

Gore a creat o adevărată reţea a cărăuşilor. La început, lucrau pentru el cel puţin 10 şoferi din comune din judeţul Ilfov, care-l ajutau la transport. Cu timpul, şi-a creat o adevărată reţea de angajaţi în aproape toată ţară. Nu ştiau unii de alţii, astfel încât în caz de interceptare, să nu pice întreaga operaţiune.

Transporta câte 30-70 de kilograme în maşini mici. Pentru fiecare transport, în funcţie de cantitate, doar şoferii primeau sume între 30.000 şi 50.000 de euro. 

Ofiţier Antidrog: Heroina pornea de undeva din estul Turciei, tranzita toată Turcia, Bulgaria, România, Ungaria până către Olanda, Belgia.

Corina Matlinschi, reporter Observator: Surse din anchetă au declarat pentru Observator că individul trimitea şoferi în Turcia şi îi întorcea fără marfă. Tocmai pentru a vedea dacă sunt verificaţi sau opriţi pe drum, implicit supravegheaţi de Brigada Antidrog. Trei astfel de livrări au interceptat şi ofiţerii de crimă organizată timp de două luni dar l-au lăsat pe Gore să se desfăşoare astfel încât să nu fie deconspirată întreaga operaţiune.

Se presupune că reţeaua formată de el a cărat 6 tone de heroină din Turcia în vestul Europei. 

Cum a fost arestat Gore

La sfîrşitul anului 2009, după 2 ani în care a fost urmărit zi şi noapte, i s-a înfundat şi a fost reţinut. Cu el au căzut şi membrii clanului Preda, care furaseră 55 de mitraliere dintr-o unitate militară din Ciorogârla.

Ofiţerii antidrog spun că membrii clanului Preda încercau să-i intre în voie şi, contra cost, să-i asigure paza transporturilor de droguri. Înainte de condamnarea definitivă, Gore a fugit din ţară cu ajutorul judecătorilor.

De numele lui se leagă şi un dosar celebru în care două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti au primit ani grei de închisoare pentru că luau şpagă pentru a le asigura infractorilor eliberarea sau sentinţe mai uşoare. "Gore" ar fi plătit 80.000 de euro pentru a ieşi mai repede.

Corina Matlinschi, reporter Observator: Gore era fugit de mai bine de 10 ani. Dinainte să primească condamnarea de 15 ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc, în 2013. Aseară, a fost găsit la o razie a poliţiştilor din Ilfov, în Dragomireşti Vale, iar surse din poliţie spun că se întorsese recent în ţară. Imediat, a fost încarcerat la penitenciarul Rahova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Justitie » Gore, cel mai vânat traficant român de heroină, capturat după 10 ani de fugă. Reţeaua formată de el a cărat 6 tone de droguri în vestul Europei