Antena Meniu Search
x

Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Mama uneia dintre victime: Aş fi vrut să văd cum arată cel care mi-a omorât copilul

Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care drogat fiind a lovit mortal cu maşina doi tineri şi a rănit alţi trei, la 2 Mai, în vara anului trecut, a fost amânat pentru 14 martie, la ora 09:00. 

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 13:39

Vezi și

Judecătoria Mangalia a hotărât amânarea procesului pentru data de 14 martie. S-a ajuns la această situație pentru că Vlad Pascu a rămas fără unul dintre apărători. Unul dintre avocați s-a retras, iar cel de-al doilea îmbrățișează forma de protest a avocaților din Baroul București. 

De altfel, termenul pe fond de astăzi a început cu o amânare de peste trei ore și asta pentru că Vlad Pascu ar fi trebuit să intre prin videocall, dar nu s-a putut realiza lucrul acesta având în vedere că era la Tribunalul Constanța, acolo unde contesta măsura arestului preventiv. A cerut din nou arest la domiciliu pentru a-și continua studiile. 

Vlad Pascu va fi judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi.

Pe acelaşi subiect

A spulberat doi tineri, cu mașina, și a fugit de la locul accidentului

Vlad Pascu a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.

El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea. 

În urma acestui accident mai mulţi poliţişti şi-au pierdut funcţiile din cauza modului în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier, printre aceştia aflându-se şi fostul şef al IPJ Constanţa, Adrian Glugă. 

De asemenea, după această tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat o reorganizare a Poliţiei Judeţene Constanţa. 

Totodată, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Părinții victimelor: Să fie pedeapsa mai aspră

Părinţii tinerilor morţi la 2 Mai în accidentul produs de Vlad Pascu au fost nemulţumiţi de faptul că procesul care trebuia să înceapă joi, la ora 9.00, a fost amânat pentru ora 12.30, dar şi de atitudinea avută de judecătoare. Ei susţin că aceasta mesteca gumă atunci când a intrat în sală. ”Copilul meu a murit şi tu te prezinţi aşa la prima înfăţişare? Să îi fie ruşine”, a afirmat tatăl tinerei decedate în tragedie. Părinţii mai consideră că ce s-a întâmplat joi la primul termen din procesul de la Judecătoria Mangalia este ”o bătaie de joc”.

Tatăl tânărului mort în accidentul rutier a declarat jurnaliştilor că speră ca procesul să se mute la Judecătoria Constanţa. “Sper să se mute procesul la Judecătoria Constanţa. Aici este o mare bătaie de joc. Sala de judecată mi se pare o magazie. Avocaţii trebuie să stea în picioare. Mi se pare o mare bătaie de joc. 

Judecătoarea a intrat în sală şi mesteca gumă. Aş fi vrut să îl văd pe Vlad Pascu să îl privesc în ochi şi să îi arăt că....(...) Am plecat de la 4.30 de acasă. Se putea evita pentru că se ştia. Este o mare bătaie de joc. O să fie de la 12.30. Nu ştiu dacă Vlad Pascu mai avea loc în sală, la cât de mică este sala”, a afirmat bărbatul.

Mama tinerei ucise în accidentul de la 2 Mai a declarat jurnaliştilor că va cere schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în omor. “Vrea în libertate, nu? Pentru continuarea studiilor? Până acum nu s-a gândit că trebuie să studieze. Presupun că dacă legea îi dă câţiva ani de închisoare are tot timpul să se pregătească”, a reacţionat mama tinerei moarte în accidentul de la 2 Mai când a aflat că Vlad Pascu vrea să părăsească arestul preventiv. “Să fie pedeapsa mai aspră, din moment ce te-ai urcat drogat la volan, ţi-ai asumat. De ce te-ai urcat drogat?”, a explicat femeia.

Ea a recunoscut că şi-ar fi dorit să îl vadă pe Vlad Pascu la instanţă. “Aş fi vrut să văd cum arată cel care mi-a omorât copilul. E foarte greu. A început facultatea, ea era la facultate. Copilul meu nu mai termină facultatea. El de ce nu s-a pregătit până acum? Acum îşi doreşte să se pregătească”, a afirmat mama tinerei decedate în accident.

Femeia a mai declarat că nicio pedeapsă primită de Vlad Pascu nu poate alina durerea pierderii fiicei şi a precizat că îşi doreşte ca autorul accidentului să nu scape nepedepsit. Părinţii tinerilor morţi în accidentul de la 2 Mai au mers la locul unde s-a produs tragedia şi au aprins lumânări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Mama uneia dintre victime: Aş fi vrut să văd cum arată cel care mi-a omorât copilul