Antena Meniu Search
x

Video Tatăl Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, revoltat de medierea propusă de familia tânărului. "Josnic. Să îmi cumpere sufletul copilului meu?"

La mai bine de jumătate de an după ce a luat două vieți, Vlad Pascu le face o ofertă familiilor îndurerate - plata unor daune morale. Avocații rudelor au primit propuneri de mediere și au fost invitați la discuții. Familia Robertei, tânăra ucisă în tragicul accident rutier, vede însă totul drept o încercare meschină a vinovatului de a obţine o condamnare cât mai mică.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 30.01.2024, 09:10

Vezi și

Adresa trimisă de Vlad Pascu a ajuns la familiile victimelor vineri dimineață, după ce un reprezentant al biroului de mediere a venit personal pentru a lăsa documentul avocaţilor. Semnată cu "deosebită stimă și aleasă considerație", propunere de mediere ar putea fi pentru șoferul prins drogat o cale prin care să își scurteze timpul în spatele gratiilor.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Vlad Pascu riscă până la 10 ani de închisoare. În funcție de ce decid judecătorii, pedeapsa sa poate fi redusă, asta pentru că a încercat să diminueze consecințele infracțiunii prin plata respectivelor daune. Chiar dacă familiile victimelor nu acceptă acest lucru.

Vlad Pascu le face o ofertă familiilor îndurerate - plata unor daune morale.

Legea este clară, în astfel de cazuri. Dacă infractorul depune eforturi pentru a înlătura sau măcar a diminua efectele pe care le are infracțiunea comisă de el, magistrații pot vedea încercarea sa ca o circumstanță atenuantă.

Pe acelaşi subiect

Reporeter: Ideea a fost din partea dumneavoastră sau din partea familiei?

Sorina Stoica, avocată Vlad Pascu: Bineînțeles că din partea lui și a familiei. Nu aș putea să vă dau niște detalii, nu am încă consimțământul lui ca să fac declarații de presă.

Familia Robertei, tânăra omorâtă de Vlad Pascu, nu crede însă că oferta vine din dorința șoferului de a face un bine. Mai ales la aproape jumătate de an de la producerea accidentului.

Cătălin Dragomir, tatăl fetei omorâte: E josnic. Să facem o mediere ca să îmi cumpere sufletul copilului meu? Niciodată! Eu am din ce să trăiesc, nu îmi trebuie bani. Mie îmi trebuie copilul înapoi. Se mai poate? Nu se mai poate. Eu nu am ce discuta cu oamenii ăștia niciodată în viața mea.

Nici rudele lui Sebastian, celălalt tânăr ucis în accidentul de maşină, nu au de gând să participe la medierea de marți. Tatăl său a declarat, pentru Observator, că nu va participa la discuția inițiată de Vlad Pascu.

Adrian Cuculis, avocatul victimelor: Încercarea respectivă se arată și în adresa de mediere cu privire la plata unor despăgubiri morale care ar diminua impactul moral. Este clar că ceva atât de impersonal precum încercarea de mediere nu ar putea să însemne nimic altceva decât o încercare tot pentru el și tot o chestiune egocentristă.

Vlad Pascu este în continuare în arest şi este judecat după legea Anastasia, adică nu va scăpa de o pedeapsă cu executarea dacă va fi găsit vinovat. Şi dosarele părinţilor săi merg mai departe.

Mama lui Vlad este cercetată de anchetatori pentru șantaj, după ce ar fi încercat să o convingă pe una dintre prietenele tânărului, martoră în dosar, să ascundă adevărul și să nu ofere informații procurorilor. Iar tatăl lui este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Tatăl Robertei, fata ucisă de Vlad Pascu, revoltat de medierea propusă de familia tânărului. "Josnic. Să îmi cumpere sufletul copilului meu?"