Antena Meniu Search
x

Video Legea Anastasia devine realitate: Închisoare obligatorie pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente mortale

Şoferii inconștienți, care urcă băuţi sau drogaţi la volan şi omoară pe șosele, vor primi pedepse cu executare în curând. Proiectul care prevede acest lucru e tot mai aproape să devină lege - Legea Anastasia.

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 07.02.2023, 19:54

Vezi și

Propunerea a trecut astăzi de Senat și urmează să ajungă în Camera Deputaților, care este for decizional. Dacă va trece, se va numi Legea Anastasia, după numele fetiței de 4 ani din Iași care a fost omorâtă în fața casei de o tânără care a urcat la volan fără să aibă permis de conducere. 

Închisoare obligatorie pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente cu morți

Proiectul de lege, inițiat de social-democrați prevede că șoferii care conduc beți, drogați sau fără permis și provoacă accidente rutiere mortale să ajungă direct la închisoare, fără a mai există posibilitatea de a scăpa cu suspendare. Și au fost nenumărate situații la noi în țară. De fapt, în peste 90% din cazuri, judecătorii dau pentru ucidere din culpă pedepse mai mici de 3 ani, ceea ce înseamnă automat suspendarea executării. 

Un exemplu bun este cazul lui Mario Iorgulescu, care în 2019 a produs un accident mortal în Capitală. Urcase drogat la volan. Mâine judecătorii de la Tribunalul Bucureşti urmează să pronunţe sentinţa.

Este nevoie de o astfel de măsură, spun inclusiv parlamentarii. Suntem în continuare țara Uniunii Europene cu cei mai mulți morți pe șosele și cu tot la fel de mulți vinovați, în libertate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » Legea Anastasia devine realitate: Închisoare obligatorie pentru șoferii beți sau drogați care produc accidente mortale