Antena Meniu Search
x

Lucian Bode, despre momentul în care poliţistul a verificat cu bocancul dacă Raisa este în viaţă: "Imaginile au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine"

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut luni prima reacţie în cazul accidentului în care un poliţist a lovit cu maşina două fetiţe, în Bucureşti, iar una dintre ele a murit, afirmând că regretă enorm această tragedie, că sentimentul este unul cutremurător şi că ”vorbim de o faptă ireparabilă”.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 17:15

Lucian Bode, despre momentul în care poliţistul a verificat cu bocancul dacă Raisa este în viaţă: "Imaginile au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine"
- Mediafax Foto / Andreea Alexandru

"Pentru mine imaginea şi mai ales comentariile cum că poliţistul ar fi verificat cu piciorul dacă fata trăieşte au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine. Pentru mintea unui om normal o astfel de imagine nu poate fi concepută, nu poate fi înţeleasă şi evident că am verificat dacă acest lucru s-a întâmplat", a afirmat Bode, precizând că în urma anchetei procurorului se va stabili dacă s-a întâmplat aşa sau nu.

"Regret enorm această tragedie care a şocat o ţară întreagă şi, dincolo de funcţia ministerială, sunt tatăl unei fetiţe de vârstă apropiată cu Raisa, iar sentimentul pe care îl simt este unul cutremurător. Ştim că orice aş spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă. Însă pentru familia îndoliată şi pentru opinia publică am obligaţia să dispun măsuri, în limita competenţelor legale, şi să prezintă rezultatele acestor măsuri. Încă o dată, transmis condoleanţe familiei Raisei şi însănătoşire grabnică Mariei", a mai declarat ministrul Afacerilor Interne.

Întreaga activitate a poliţistului, verificată

Lucian Bode a anunţat că Poliţia Capitalei a făcut o verificare a întregii activităţi a poliţistului.

Pe acelaşi subiect

"Poliţia Capitalei a dispus o verificare a întregii activităţi a poliţiştului, nu doar pe componenta de pregătire, din momentul în care a fost recrutat din sursă externă, ce pregătire a făcut şi ce pregătire a făcut după ce a intrat în sistemul de ordine publică”, a afirmat ministrul de Interne.

Reprezentanţii Poliţiei au precizat că poliţistul a făcut, în luna august a anului trecut, pregătire pe conducere defensivă. 

De asemenea, Bode a menţionat că misiunea poliţistului era să verifice la domiciliu anumite persoane. 

"Efectua o misiune poliţienească la solicitarea structurii de Evidenţă a Populaţiei, mai exact, veficia la domiciliu anumite persoane. (...) Nu se afla într-o misiune de urgenţă”, a transmis Bode.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Justitie » Lucian Bode, despre momentul în care poliţistul a verificat cu bocancul dacă Raisa este în viaţă: "Imaginile au fost la fel de şocante ca şi accidentul în sine"