Antena Meniu Search
x

Video Lucian Bode, prima reacţie în cazul polițistului care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni: „Vorbim de o faptă ireparabilă, am obligația să dispun măsuri”

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a avut luni o primă reacţie în cazul accidentului în care un poliţist a lovit două fetiţe pe trecerea de pietoni, în Bucureşti, una dintre ele murind. ”Regret enorm această tragedie care a șocat o țară întreagă”, ”sentimentul este unul cutremurător”, a spus Lucian Bode.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 13:58

Vezi și

Ministrul Lucian Bode a spus că poliţistul implicat în accidentul din București nu executa o misiune de urgenţă. El a anunţat că va fi revizuită procedura de selecţie a personalului din sursă externă, dat fiind că poliţistul care a produs accidentul fusese recrutat astfel.

”Din păcate, pe 13 ianuarie, un polițist din cadrul Secției 5 a accidentat două minore. Ambele în vârstă de 11 ani, Raisa pierzându-și viața. Regret enorm această tragedie și dincolo de funcția ministerială, sunt tatăl unei fetițe de vârstă apropiată cu Raisa iar sentimentul pe care îl simt e cutremurător. Stim că orice am spune, orice am face, nu o putem aduce pe Raisa înapoi. Vorbim de o faptă ireparabilă, însă pentru familia îndoliată și pentru opinia publică am obligația să dispun măsuri și să prezint rezultatele acestor măsuri”, a spus Lucian Bode. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Polițistul care a provocat accidentul verifica la domiciliu mai multe persoane

Ministrul a spus că imediat după producerea tragediei a solicitat transparență și celeritate în documentarea cazului și a sprijinit nemijlocit procurorul. ”Imediat ce s-a pus in miscare actiunea penala, politistul a fost pus la dispozitie de catre Poliția Capitalei”.

Potrivit lui Bode, politistul se afla in exercitarea atributiilor de serviciu, respectiv misiuni polițienești la serviciul de evidență a populatiei, însă nu executa o misiune cu caracter de urgență. Bode a subliniat că polițiștii au obligația de a conduce cu prudență, chiar dacă sunt în misiune, subliniind că aceștia nu scapă de răspundere penală în astfel de situații.

”Legea este clară. Cel care conduce mașina poliției are obligația să circule cu prudență si este scutit doar de partea contravențională, nu si de răspundere penala. Ca sa nu existe discutii ca nu avea obligația să fie atent la pietonii care traverseaza pe trecerea de pietoni”, a mai spus Lucian Bode.

Măsurile anunțate de Lucian Bode, după accidentul din București:

Am decis sa reanalizam la nivelul MAI procesul de recrutare din sursa externă. Pe cât de necesar, pe atât de riscant. O să va prezint cifre să vedeți care este deficitul de resursă umană. Suntem obligați să recurgem la aceasta procedura de selecție pentru a acoperi acest deficit de personal uriaș în MAI, aproape 30.000 de functii.

De asemenea, vom pune accent în continuare pe componenta de recrutare de specialiști în MAI în actiunile de recrutare din sursa externă. 

Este necesar sa creștem cifra de școlarizare. Atât în școlile postliceale cât și la academie.

Dincolo de pregătirea din școală, dincolo de pregatirea în cele câteva luni după recrutarea din sursă externă, considerăm că este extrem de important procesul de pregătire continuă a angajatilor din MAI. Acest lucru l-am făcut și anul trecut și îl vom face și în anul 2022.

MAI a identificat o serie de probleme în Legislația Rutieră. Fac un apel la întreaga clasă politica sa ne susțină în Parlament în demersul nostru de a moderniza legislatia rutiera in România. Cu tot ce înseamnă responsabilitati, sanctiuni si termeni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri politice » Lucian Bode, prima reacţie în cazul polițistului care a lovit două fetițe pe trecerea de pietoni: „Vorbim de o faptă ireparabilă, am obligația să dispun măsuri”